LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Åsa och Emilio Ingrosso förtvivlade – efter ofattbara beskedet om Bailey

27 dec, 2023 
åsa och emilio ingrosso
Åsa Ingrossos hjärta gick sönder när hon fick veterinärens besked.
Men nu kan vindarna ha vänt för hennes och Emilio Ingrossos lilla hund.
”Vi håller tummarna”, skriver hon på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmetBrand logo
Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmet

Åsa och Emilio Ingrosso bor i Spanien med sina två små hundar av rasen yorkshire terrier.

En av de små heter Bailey, och han verkar ha haft det minst sagt tufft den senaste tiden. Nyligen berättade Åsa på Instagram om den förfärliga oturen hunden haft och om veterinärens besked som fick henne att bryta ihop:

”Det finns ingen hejd på hur mkt elände som förföljer den här älskade lilla killen. Under några dagar har vi sett att Bailey inte varit riktigt piggelin. Han har plötsligt börjar gå under soffan och bara sitta där, han kikar ut ibland men stannar där. Han känner sig nog lite extra trygg där. Hundar gör ju så. Men Bailey brukar aldrig göra det annars. Sen har han börjat skaka ngt otroligt mkt. Han har alltid varit rädd för höga ljud men nu räcker det med att man håller en påse nära så skyggar han. Han har gnytt och gråtit.. så igår åkte jag upp med honom akut.. igen (känns som att vi är hos vår veterinär alldeles för ofta) och det kom inga roliga besked. Enligt blod och värden mår han toppen. Magen mår bra, inga infektioner kvar, allt bara bra. Men röntgen visar något helt annat. Han har nu ett naggat, skadat bäcken som med stor sannolikhet kan vara cancer.”

Annons

”Jag hörde cancer och oron blockerade hela mig”

Åsa kände då hur ögonen började vattnas, men tydligen behövde det inte vara cancer sa veterinären. Ett litet hopp tändes:

”Och medans veterinären pratar hör jag över huvudtaget inte vad han berättar mer. Jag hörde cancer och oron blockerade hela mig. Jag fick verkligen behärska mig för att inte bryta ihop helt. Men när jag lugnat mig lite så minns jag att han sa att det även ”bara” kan vara en skada i bäckenet. Det behöver alltså inte vara det där vidriga ordet på c. I vilket fall som helst så går det inte att operera eller medicinera. Han har en fruktansvärd värk och kommer fortsätta ha resten av sitt liv. Möjligtvis kan vi lindra med starka smärtstillande. Vår älskade lilla Bailey. Mitt hjärta brister. ”

Åsa Ingrossos nya ord om hälsotillståndet

Nu väljer Åsa att uppdatera sina följare angående hur lilla Bailey mår! Det hela verkar ha blivit bättre.

Annons

”Han fick sin första spruta med Librela (ett hyfsat nytt vaccin man ger en gång i månaden och som även är det första läkemedlet som utövar smärtstillande effekt genom hämning av Nerve Growth Factor. Det utgör ett nytt värdefullt tillskott för lindring av smärta associerad med osteoartrit (Artros) hos hund) redan förra veckan och vi kan faktiskt se en gladare piggare vovve. Han gömmer sig inte under soffan längre, struttar mkt lättare, gnyr inte och hela han känns så mkt gladare.”

Det verkar med andra ord finnas hopp för den lilla krabaten att få vara utan den förfärliga smärtan! Åsa fortsätter:

”Det sägs att den riktiga effekten ska komma efter 2-a sprutan. Så vi håller tummarna här om att detta kanske kan hjälpa honom. Det är inte allt men det är iaf en fin bit på vägen.”

Hänt har sökt Åsa Ingrosso.

Annons