Arvingarna-Kim Carlsson ska bli morfar – dottern Kim-Annie gravid

Kim Carlsson
Exklusivt

Kim Carlsson är lite av en doldis i det populära dansbandet Arvingarna.
I en intervju med Hänt avslöjar bandmedlemmen nu den stora familjelyckan.
– Det känns fantastiskt, säger han.

Arvingarna är ett av Sveriges mest populära dansband. Bandet bildades 1989 i Partille och består av Casper Janebrink, 51, Lars ”Lasseman” Larsson, 49, samt bröderna Tommy, 53, och Kim Carlsson, 49. 1993 deltog de i Melodifestivalen för första gången, och det blev succé direkt. De kammade hem hela tävlingen med låten Eloise.

Förutom att det blev startskottet på en lång och framgångsrik era, så fick bandet också representera Sverige i Eurovision Song Contest i Millstreet, där det till slut blev en sjunde plats.

Därefter har vi fått se bandet i Mello ytterligare fem gånger, och tagit del av en rad nya hits, bland annat trallvänliga I Do och Tänker inte alls gå hem.

Casper Janebrink om Så mycket bättre 2021

Just nu är Arvingarna högaktuella i TV4:s Så mycket bättre. Dock är det enbart Casper Janebrink som får representera bandet i programmet – till mångas undran.

Exklusivt
Maxidas fina ord om exet: ”Mitt barns pappa”

När Hänt pratade med Casper Janebrink nyligen berättade han om sina känslor inför upplägget. Det var nämligen TV4 som beslutade att det bara skulle vara han som medverkade i programmet.

– De tyckte att det skulle bli för många och svårhanterligt, men vi köpte det till slut då, svarade sångaren.

Kim Carlsson om att vara en doldis i Arvingarna

Ett par som dock inte får allt för mycket utrymme i media är bröderna Tommy och Kim Carlsson. I en intervju med Hänt berättar Kim att han och Tommy är lite av bandets doldisar.

– Lasseman är väl lite som oss också. Det är Casper som tar mycket plats i media, för att han är med på mycket grejer. Vi andra är lite mer tillbakadragna. Samtidigt är det väldigt kul att få uppmärksamhet, säger gitarristen och utvecklar:

– Vi är ändå ett band där vi försöker hålla ihop och ta plats. Media vill gärna fokusera på en frontfigur, och då har Casper tagit på sig den rollen – vilket vi varit okej med också. Det har varit ganska mycket Casper-fokus, så det är viktig för oss att visa upp oss att vi verkligen är ett band med fyra individer.

Kim om brodern Tommy Carlsson

Ända sedan starten, i slutet av 80- och början av 90-talet, har Kim haft den fyra år äldre brodern Tommy med sig.

Hur har det varit?

– Vi har aldrig känt någon ålderskillnad, utan vi har umgåtts på samma plan hela tiden. Det har aldrig varit någon hierarki oss bröder emellan heller, säger han och fortsätter:

– I och med att vi är ganska lugna, så har det nästan varit så att det är vi som kommit bäst överens, otroligt nog. Man kan ju tro att det borde vara tvärtom, säger han.

Kim Carlsson ska bli morfar

Sedan 1998 är Kim gift med Åsa Carlsson, som han träffade på ett uteställe i Västerås. Tillsammans har det barnen Kim-Annie Carlsson, 25, och Ronja Carlsson, 22.

Nu avslöjar Arvingarna-profilen den stora familjelyckan – han ska bli morfar till våren. Den äldsta dottern Kim-Annie är nämligen gravid.

– Det är en bit kvar, men det känns fantastiskt, säger Kim Carlsson till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Därför slutar Lovisa Worge att jobba som assistent för Bianca Ingrosso

LÄS OCKSÅ: Därför ville Erik Elias Ekström lämna Idol 2021 – plötsliga impulsen

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Senaste nytt