LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Arvingarna om bråken i gruppen – nu berättar de: ”Olika åsikter”

08 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Arvingarna
Dansbandet Arvingarna har varit aktiva i 30 år och att hålla sams i tre decennium är inte alltid det lättaste.
I en ny intervju med Aftonbladet söndagsbilaga avslöjar bandet om bråken i gruppen och hur man håller sams efter så många år.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Melanie Wehbe och Mariette Hansson visar upp verkliga relationenBrand logo
Melanie Wehbe och Mariette Hansson visar upp verkliga relationen

Det folkkära dansbandet Arvingarna med Casper Janebrink, Kim Carlsson, Tommy Carlsson och Lars "Lasseman" Larsson i spetsen. Göteborgarna har i över 20 års tid skapat musik tillsammans och är en kvartett som ofta syns med leenden på sina ansikten.

När de vann Melodifestivalen med bidraget Eloise för 30 år sedan gick karriären spikrakt uppåt och bandet har genom åren turnerat land och rike för att framföra sina låtar. De har varit med i Melodifestivalen ett flertal gånger därefter, senast var 2021 med bidraget Tänker inte alls gå hem, som hamnade på en nionde plats i finalen.

På senare år har Arvingarna även fått sina egna underhållningsprogram på TV4, Arvingarnas sommar – fest på Lassemans altan som började sändas under 2020. Samma jul fick de programmet Arvingarnas jul, även det inspelat hemma hos Lasseman.

Annons

Arvingarna om bråken i gruppen

Nyligen ställde gruppen upp i en stor intervju med Aftonbladets söndagsbilaga, när de fick frågan om hur de håller sams, efter trettio år tillsammans.

– Man respekterar varandra. Det är viktigt att man löser tvister med en gång och får det ur världen. Vi är inte långsinta i vårt yrke, musikmässigt absolut inte. Vi kan ha olika åsikter om småsaker, men vi har alla samma mål. Man måste kämpa lite precis som i ett förhållande.

De kommer även in på att karriären inte alltid gått som på räls, de hade nämligen en dipp i karriären under tidigt 2000-tal som gjorde att de började tänka på refrängen.

– Jodå, vi har haft några hundår. I början på 2000-talet såg vi inte framtiden och det hade inte med bara oss att göra. Dansställen lades ner runt om i Sverige. Vi hade 70 mil till nästa gig och så vidare.

Casper Janebrink om bandets kris: "Sa knappt hej"

Det är inte första gången som bandet öppnar upp sig om sina tvister. Det var när Casper Janebrink som den enda av bandets medlemmar, medverkade i programmet Så mycket bättre 2021, som han berättade om att bandet genomgått en djup kris.

Annons

Runt 2010 stod bandet vid ett vägskäl; de upplevde att deras publik inte kom till spelningarna längre. Samtidigt som var det frostig stämning i gruppen.

– Nej, man satte sig i turnébussen och sa knappt hej till varandra och åkte iväg och spelade. Sedan suckade man när man insåg att man skulle ut och spela igen nästa fredag och lördag. Det var inte kul. Men vi lyckades vända på det där och idag är stämningen toppen, berättade Casper i programmet.

– När vi pratade om det för ett antal år sedan så var det att så här kan vi inte fortsätta och turnera för då vill inte jag vara med längre. Då sa vi det att då måste vi sätta oss ner och prata igenom en lösning, och komma fram till ett scenario där alla vill vara med.

Vidare fortsätter Tommy berätta att bandet gått från att ha haft en vänskaplig relation som sedan utvecklats till en mer yrkesmässig.

– Från början var vi kompisar, men idag... Man har ju ändå dragit iväg åt olika håll i livet med fruar och barn. Vi är inte riktigt på samma fas allihopa så då blir det att man är mer kollegor. Vi åker inte på semester tillsammans så som vi gjorde förr.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons