Arvingarna i storbråk – bekräftar splittringen: ”Skit rent ut sagt”

Casper Janebrink och
Exklusivt

Arvingarna har arbetat tillsammans i över 20 års tid.
Nu avslöjar Tommy Carlsson bråken mellan dansbandsdeltagarna – och tiden som kunde blivit slutet för bandet.
– Från början var vi kompisar, men idag... Man har ju ändå dragit iväg åt olika håll i livet med fruar och barn, säger han till Hänt.
Så ser Tommys privatliv ut utanför Arvingarna: "Nörd"
0:47

Efter reklamen: Så ser Tommys privatliv ut utanför Arvingarna: "Nörd"

(0:47)

Slå på ljud

Arvingarna består av Casper Janebrink, 52, Lars "Lasseman" Larsson, 50, Kim Carlsson, 50, och Tommy Carlsson, 54. Göteborgarna har i över 20 års tid skapat musik tillsammans och är en kvartett som ofta syns med leenden på sina ansikten.

Just nu är de i full gång med sin nya krogshow I love Arvingarna och när Hänt når Tommy berättar han att alla fyra tar ansvar för att öva koreografi på hemmaplan.

– Vi har lärt oss genom åren, det är så det måste fungera. Annars blir det svårt, annars blir det irritation rent av, säger Tommy.

Tvingades göra en förändring efter bråkiga tiden

Då bandet har hängt ihop sedan 1989 kan man tänka sig att de ibland lessnar på varandra – och så visar sig vara fallet. För Hänt berättar nu Tommy om ändringen som bandet var tvungna att göra för att stoppa de pågående bråken.

– Det är därför som vi nu på senare har tagit bort alla de där andra grejerna som inte har med musiken att göra. Förr kunde det vara så att någon hade hand om turnébussen, någon hade hand om andra saker. Massa grejer, skit rent ut sagt som inte har med musiken att göra, säger han och fortsätter:

– Eftersom vi har plockat bort alla de där ansvarsområdena har man också gjort det lättare för oss att synka med varandra för nu handlar det bara om musik. Det kunde bli gnabb. Ska vi ha de här lamporna? Har du lämnat in bussen på reperation osv osv.

Magdalena Graafs lyxköp: "Precis köpt en lägenhet"

Se klippet här!

Ärliga orden om tiden då Arvingarna kunde splittrats: ”Då vill jag inte vara med längre”

Bråken gick till en punkt där bandet tillslut fick sätta sig ner och prata igenom om de ens skulle ha en framtid tillsammans.

– När vi pratade om det för ett antal år sedan så var det att så här kan vi inte fortsätta och turnera för då vill inte jag vara med längre. Då sa vi det att då måste vi sätta oss ner och prata igenom en lösning, och komma fram till ett scenario där alla vill vara med.

Skulle du säga att ni är kompisar, eller är ni mer kollegor bara?

– Från början var vi kompisar, men idag... Man har ju ändå dragit iväg åt olika håll i livet med fruar och barn. Vi är inte riktigt på samma fas allihopa så då blir det att man är mer kollegor. Vi åker inte på semester tillsammans så som vi gjorde förr.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!