farmen 2023

Farmen-Artins ilska efter händelsen på gården – kängan mot Viktor

Artin och Viktor Farmen 2023.

Tittarfavoriten Farmen rör upp många känslor.
Nu berättar Artin Ghookassi om ilskan mot Viktor Bergström och de andra deltagarna inne på gården.
– Det känns ju tufft..., säger Artin till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theoz om att kombinera skola och Mello – så reagerar klassen och lärarna
0:40

Efter reklamen: Theoz om att kombinera skola och Mello – så reagerar klassen och lärarna

(0:40)

Slå på ljud

Vi har kommit ungefär halvvägs in i Farmen 2023 och säsongen fortsätter leverera spänning, drama och intriger. I årets säsong har flera av deltagarna valt att lämna inspelningarna mitt i säsongen.

Först var det Madeleine "Madde" Olovsson, 51, som valde att lämna på grund av personliga skäl. Efter det har även Sandra Göransson, 40, lämnat då hon hade problem med magen och sedan valde både Andreas Gauffin, 42, och Karin Kollberg, 39, att kasta in handduken. Detta efter ett romansrykte gått kring Andreas och Cia Stenmark, 27.

Cia lämnade sedan också, men i hennes fall var det migrän som satte stopp för hennes Farmen-resa.

Farmen-Artins avslöjande om dynamiken på gården

Efter att Karin och Andreas valt att lämna Farmen 2023 kommer nu hela tre nya deltagare in på gården. En av dem är Artin Ghookassi, 37, som efter bara några dagar på Farmen lyckades ta sig till Torpet.

I en intervju med Hänt berättar Artin om hur det var att komma in på Farmen senare i säsongen och hur han upplevde stämningen på gården och att han faktiskt kände att det var ganska tufft att komma in i gruppen och att det främst var på grund av Viktor Bergström, 28.

– Jag försökte hela tiden visa att han faktiskt gör jättelite men jag blev hela tiden behandlad som att jag var svartsjuk men det var jag ju inte. Det var ju så att han gjorde så lite som möjligt, säger Artin.

Trots att Artin berättar om sina känslor och att han upplevde att Viktor inte gjorde lika mycket som många andra, fick han ingen vidare respons av övriga deltagare.

– Jag klagar ju, jag vet inte om det kommer visas något på Torpet, för jag kommer ju klaga på att hur någon som är så stor och stark, bara gör det minimala. Även där får han försvar att "han hjälpte ju faktiskt till", men det är en skillnad på när någon som inte har så starka armar hugger ved, säger Artin och fortsätter:

– Den procentuella skillnaden, man kan inte alltid kolla på att den här personen fyller en korg med ved, absolut om det är från någon annans perspektiv kanske det är jättemycket, men om man tittar på vad han är kapabel att göra så kan han ju lätt hugga hur mycket som helst.

Artins ilska mot de andra deltagarna: "Kände mig lurad"

Viktor var en av deltagarna som varit med sedan starten och hade flera nära vänner inne på gården, vilket var en anledning till att han kunde komma undan med saker.

– Med facit i hand så vet man ju att han hade en viss pakt och det var därför han var skyddad också, säger Artin och fortsätter:

– Jag vill dock säga att jag är vän med honom idag, men jag pratar om hur det var under den perioden. Han hade ett starkt stöd och han lyckades ju med sina planer. Han lyckades ju manipulera. Att hugga mot Viktor var att hugga mot flera.

Vidare fortsätter Artin förklara att han försökte säga ifrån vid flera tillfällen men menar att han inte fick något gehör och att han tillslut började tvivla på sina egna känslor och upplevelser.

– Jo jag försökte ju. Han var ju som en spindel i nätet. Man kände sig ju lite ensam, det var på Torpet jag började känna att det bara var jag som tyckte att han var lite problematisk. Och det känns ju tufft, man kände sig lite lurad. Det visade sig ju att jag såg att han inte gjorde rätt för sig och det var ju det min bitterhet kom ifrån, säger Artin.

Artin berättar att hans mål med sin medverkan i Farmen var för att lära sig så mycket som möjligt om hur det är att sköta en gård, eftersom han i framtiden har planer på att göra det själv.

Farmen-Viktor ger svar på tal: "Inte där för att slita ut mig"

Viktor hade dock en annan syn på sin medverkan i Farmen, han var med i programmet för att ha kul och för att det skulle kunna öppna nya dörrar till honom i framtiden. Därför var uppdragen inte lika viktiga för honom. Till Hänt berättar han om sin syn på det hela.

– I själva verket är det så att jag jobbade stenhårt på Farmen när jag väl ville jobba och uppenbarligen så har jag också gjort det, annars skulle jag ju inte ha mina farmare bakom mig rygg, säger Viktor och fortsätter:

– Jag var inte på Farmen för att klara massa uppdrag, jag var enbart på Farmen för att ta mig långt och bjuda på show. Jag sket egentligen i uppdragen varje vecka, det var inte mitt prio. Jag var på Farmen för att öppna upp dörrar för mig och ingenting annat.

Varför de andra deltagarna backade Viktor inne på gården, tror han har att göra med att de inte ville gå emot honom på grund av att han hade sånt starkt inflytande i spelet.

– Vi hade såklart olika syften och om jag hade backup var det för att de som verkligen hade min rygg det var ju de som tyckte om mig genuint och som var mina vänner. De andra tror jag gjorde det för att de var ju livrädda. Jag tror att många hade min rygg för att det var många som var rädda för mig i spelet och att jag var ett så stort hot. De kände kanske att de var onödigt att gå emot mig, säger Viktor.

Vidare fortsätter Viktor poängtera att hans syfte med sin medverkan inte var att lära sig och att slita ut sig fullständigt. Vilket kan ha bidragit till att han och Artin inte drog jämnt alla gånger inne på gården, sedan förtydligar också han att de har en bra relation idag.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN