LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Aron Andersons tunga besked: ”Min hälsa har svikit mig”

06 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Aron Andersson
Äventyraren Aron Anderson fångade tittarnas hjärtan när han medverkade i Let's dance 2022.
I en intervju med P4 Extra berättar han om kampen mot hälsan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Aron avslöjar hemligheten bakom om extrema fallskärmsrekordet: "145 hopp på en dag"Brand logo
Aron avslöjar hemligheten bakom om extrema fallskärmsrekordet: "145 hopp på en dag"

Äventyraren Aron Anderson, gjorde fullständig succé i underhållningsprogrammet Let's dance 2022 tillsammans med danspartnern Jasmine Takács. Aron skrev historia som den första deltagaren i rullstol genom tiderna. Paret var från start stora favoriter hos tittarna och lyckades ta sig hela vägen till kvartsfinal.

Tiden efter Let's dance var ganska tuff för Aron. Han har drabbats av skador och infektioner och behövt gå på antibiotika hela fyra gånger. Dessutom fick han en infektion så illa att han lades in på sjukhus då de misstänkte blodförgiftning.

Aron Anderson om den tuffa tiden

När Aron nyligen gästade P4 Extra kunde han komma med ytterligare besked om hälsan. Han berättar att han ska ge sig ut på ett hemligt påskäventyr, ett test för att se om kroppen håller.

Annons

– Jag har haft det kämpigt sista tiden. Min hälsa har svikit mig ganska ordentligt. När jag tittar på mina rädslor så är jag helt lugn med att hoppa fallskärm, eller vad man nu gör som många andra tycker är läskigt. Däremot så har jag mycket rädslor kring att bli sjuk eller att kroppen ska svika mig. Jag tror att det är så kopplat till att när jag var barn blev jag så sviken av min kropp, säger Aron.

Vidare fortsätter han berätta vad han menar med att kroppen har svikit honom.

– Min ena axel har strulat sedan jag var med i Let's dance, den är fortfarande inte är helt bra. Nu börjar den typ bli bra men jag har inte kunnat sova på den på snart ett år. Jag har haft sår på foten, en brännskada som inte läkte på nästan tre månader för att jag hade så risig cirkulation, jag fick massa antibiotika, jag var magsjuk en månad i höstas, jag fick ett sittsår och kunde inte sitta på en månads tid. Tur att man sitter i rullstol liksom, säger Aron skämtsamt.

Annons

Nu börjar Arons kropp äntligen återhämta sig och han ser fram emot ett nytt äventyr.

– Det har varit en kämpig period, nu ska jag äntligen få komma iväg på ett äventyr.

Aron Anderssons glädjebesked – hittat kärleken

Mitt i alla bakslag med hälsan kan Aron komma med ett glädjebesked. Han har nämligen träffat kärleken igen, efter skilsmässan från ex-hustrun Anja Malmberg.

– Jag träffar en tjej som jag gillar väldigt mycket. Det är jättekul, säger han till P4 Extra.

Vem den lyckliga är oklart, men vi önskar de all lycka till!

FOTO: Johan Jeppsson/TT

Annons