ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Aron Anderson tvingas ställa in – efter tuffa sjukdomskampen

16 jan, 2023 
Aron Anderson
Aron Anderson har några tuffa månader i ryggen.
Nu berättar äventyraren att han nyligen lades in på sjukhus efter en misstänkt blodförgiftning.
– Tuff period senaste månaderna, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Aron och Jasmine om resan till USA tillsammans efter Let's danceBrand logo
Aron och Jasmine om resan till USA tillsammans efter Let's dance

Äventyraren Aron Anderson, 34, var den första rullstolsbundna som medverkade i Let's dance och han dansade sig rakt in i folkets hjärtan. Att hoppa fallskärm ligger honom varmt om hjärtat och han har antagit utmaningar som många bara kan drömma om.

Men de senaste månaderna har varit tuffa för Aron. Han har drabbats av skador och infektioner och behövt gå på antibiotika hela fyra gånger. Dessutom fick han en infektion så illa att han lades in på sjukhus då de misstänkte blodförgiftning.

Aron Anderson lades in på sjukhus – misstänkte blodförgiftning

Det började i höstas då han brände foten allvarligt när han somnade med foten på ett element på fallskärmsklubben. När han innan jul var i Dubai hade foten fortfarande inte läkt och han fick ytterligare en antibiotikakur.

Annons

– Först brände jag foten i höstas, så fick jag antibiotika för det och så fick jag antibiotika igen när jag va i Dubai för foten blev dålig igen. Och den antibiotikan gjorde att jag var magsjuk i en månad och då fick jag antibiotika för det, berättar Aron för Hänt.

Aron började känna sig på bättringsvägen innan nästa smäll kom när han befann sig i Portugal över nyår. Han började känna sig krasslig i kroppen och fick ett sår på skinkan som kom att bli väldigt infekterat – något som nästan ledde till blodförgiftning.

När han var åter i Sverige bröt det ut och han lades in på sjukhus i tre dagar.

– Sista dagen kände jag av att det var något i kroppen, men så tog det lite tid innan jag blev dålig. Då hamnade jag på sjukhus med 40 graders feber och nästan blodförgiftning.

Tvingas ställa in efter sjukdomskampen: ”Tuff period”

Hälsoproblemen som Aron drabbats av den senaste tiden har lett till att han nu tvingas ställa in Vasaloppet – något han genomfört under många års tid.

Annons

– Så nu insåg jag att jag måste ställa in Vasaloppet och det är så jäkla tråkigt. Kroppen har inte varit det roligaste den här senaste tiden. 2023 blir hälsa mitt nyckelord. Det har varit jobbigt så nu hoppas jag att det går åt rätt håll, berättar Aron för Hänt och fortsätter:

– Jag har ju kört Vasaloppet de senaste tio åren eller något sådant, så det känns väldigt trist att behöva ställa in det.

Aron fortsätter berätta att det är frustrerande när kroppen inte är med en och att det blir extra svårt när man sitter i rullstol.

– Det är förjävla frustrerande när kroppen sviker. Det är väl det som är nackdelen med att sitta i rullstol, man blir ju extra känslig lixom. Vi är ju inte gjorda för att sitta, vi är ju gjorda för att stå och gå. Så det har varit en tuff period senaste månaderna.

FOTO: TV4/Youtube

Annons