Anton Körbergs första ord efter pappa Tommy Körbergs insjuknande

Anton Körberg och Tommy Körberg

Det var i helgen som Tommy Körberg tvingades ställa in konserter på jubileumsturnén Grand Finale på grund av hälsoskäl.
Här är sonen Anton Körbergs första ord om Tommys mående.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anton Körbergs sjukdomsbesked: ”Kan ta upp till ett år”
0:49

Efter reklamen: Anton Körbergs sjukdomsbesked: ”Kan ta upp till ett år”

(0:49)

Slå på ljud

Det var under lördagseftermiddagen som beskedet kom att den folkkäre artisten Tommy Körberg, 75, tvingades ställa in konserter på sin landsomfattande turné.

Anledningen till helgens inställda konserter på turnén Grand Finale var på grund av hälsoskäl. Tommy drabbades nämligen av akuta ryggsmärtor som ledde till att han fick bli omhändertagen av läkare.

Sonen Anton Körbergs första ord om Tommys insjuknande

Det var via Tommys hemsida som han meddelade att han blir omhändertagen av läkare och är vid gott mod trots det tunga beskedet att konserterna inte blir av som planerat i helgen.

”Kära publik! Det smärtar mig att vi behöver ställa in morgondagens konsert i Kalmar, det är varje artists mardröm. Tyvärr är det inte möjligt för mig att gå på scen och göra Grand Finale till hundra procent. Jag blir omhändertagen av fantastiska läkare och är vid gott mod! Tack för er förståelse!”, skrev Tommy på sin hemsida.

När Hänt når Tommys son Anton Körberg, 45, för att fråga hur hans pappa mår berättar han att han inte vet hur läget är.

”Vet ej”, skriver Anton till Hänt.

Antons oro efter Tommy Körbergs hjärtproblem

Det var i samband med coronapandemin för drygt två år sedan som Tommy insjuknade när en bakterie tog sig in till hjärtat, vilket resulterade i att han hamnade i respirator i fyra dygn.

Anton har tidigare berättat för Hänt om oron och den jobbiga tiden som följde när Tommy var sjuk och att han då inte visste hur illa det var med honom.

– Jag visste inte hur illa det var och typ fortfarande inte om jag ska vara ärlig. Jag var orolig när han åkte in såklart, sa Anton.

Men enligt Anton har Tommy tidigare varit öppen med sina sjukdomsproblem med familjen, och att han då sagt att det varit värre än det egentligen visade sig vara.

– Det tror jag bara för han var nära döden där. Det är så svårt att lita på farsan när han sagt flera gånger att han varit döende, sa han då och fortsatte:

– Nu när han verkligen höll på att dö med hjärtat och allt, så var det verkligen ”Var du nära på att dö den här gången då?” Och han bara ”Jo det var jag nog”.

FOTO: HÄNT TV,OLLE SPORRONG/EXPRESSEN/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN