LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sonen Anton bryter tystnaden om Tommy Körbergs tunga sjukdomsbesked

27 apr, 2023 
Simon Lundh
Jennifer Iversen
Anton och Tommy Körberg
Tommy Körberg blev i samband med coronapandemin inlagd.
Nu berättar sonen Anton om sjukhusvistelsen.
– Visste inte hur illa det var, säger Anton till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anton Körbergs sjukdomsbesked: ”Kan ta upp till ett år”Brand logo
Anton Körbergs sjukdomsbesked: ”Kan ta upp till ett år”

För drygt två år sedan i samband med coronapandemin insjuknande den folkkäre artisten Tommy Körberg, 74, Han blev allvarligt sjuk när en bakterie tog sig in till hjärtat och Tommy hamnade i respirator i fyra dygn. Något som han berättade om i SVT:s talkshow Carina Bergfeldt för etta tag sedan.

– Det var ju jävligt jobbigt men det var väldigt bra att de fick tag på mig i tid., sa Tommy i programmet.

Anton Körbergs oro efter pappa Tommys hjärtproblem

I en intervju med Hänt berättar Anton Körberg, 45, om sin oro och att han inte då visste hur illa det stod till med sin pappa.

– Jag visste inte hur illa det var och typ fortfarande inte om jag ska vara ärlig. Jag var orolig när han åkte in såklart, säger Anton.

Enligt Anton har Tommy tidigare talat om sina sjukdomsproblem med familjen, och att han då sagt att det varit värre än det egentligen visade sig vara.

– Det tror jag bara för han var nära döden där. Det är så svårt att lita på farsan när han sagt flera gånger att han varit döende, säger Anton och fortsätter:

Annons

– Nu när han verkligen höll på att dö med hjärtat och allt, så var det verkligen ”Var du nära på att dö den här gången då?” Och han bara ”Jo det var jag nog”.

Tommy Körbergs insikt efter sjukdomsbeskedet

Lyckligtvis repade sig Tommy och mår vad vi vet i dagsläget bättre. Just tiden på sjukhuset och att bli inlagd blev en ögonöppnare för Tommy enligt sonen.

– Sedan tror jag att när han blev väldigt medveten om sin egen dödlighet, så blev han mjukare och förstod att man kanske ska vara snäll mot sin familj. Det är ju inte så att han varit dum, men det är som om han försöker vara snäll och bra den tiden han har kvar. Det tror jag faktiskt.

Anton säger att familjen pratade väldigt mycket under den tiden och var ett stöd för varandra, men han tror även att Tommy tyckte sjukhusvistelsen var jobbig.

– Innerst inne tror jag han tyckte det var jobbigt, men det gjorde honom medveten om sin dödlighet. Det är en stor grej när man är nära döden och får en pacemaker.

FOTO: Jonas Hessman/TT/Hänt

Annons