Anton Ewald försvann från rampljuset – det gör han idag

Anton Ewald

Anton Ewald gjorde succé i Melodifestivalen och blev snabbt en flickidol.
Men sedan försvann artisten från rampljuset – det här gör han idag.
Slå på ljud

Anton Ewald, 27, blev känd för det svenska folket redan som 14-åring när han blev en av dansarna i dansgruppen Bounce. Några år senare ställde han upp som soloartist i Melodifestivalen med låten Begging och blev snabbt ett givet namn i musik-Sverige samtidigt som han blev en stor flickidol.

Antons karriär fick med andra ord ett snabbt uppsving och länge var han ett namn på folks läppar. Men på senaste tiden har det varit tyst från artisten. Det här gör han idag.

Anton Ewald berättar om den tuffa tiden

Två år efter Antons medverkan i Melodifestivalen tog hans liv en oväntad vändning. År 2015 var Anton nämligen inblandad i en narkotikaskandal. I Nyhetsmorgon berättade han om den skandalösa händelsen.

Maria Montazami om Kamran Montazamis otrohet

– Jag skulle in i studion och vara kreativ och körde i mig både kokain och marijuana. Någon timme senare kom polisen för att grannen klagat på hög musik. De trodde vi hade fest, och så blev vi visiterade och fick göra kissprov och det blev förhör, sa han då.

Anton kom undan med dagsböter på 5 700 kronor och betalade även 500 kronor till Brottsofferfonden. I en intervju i TV4:s program Vardagspuls berättade han om den närmsta tiden efter skandalen.

– Jag fick ett otroligt stöd från fansen och nära och kära. Och det behövde jag där och då. Det är jag otroligt tacksam för verkligen, säger han innan han fortsätter:

– När jag väl fick berätta det var det som att en stor sten föll från bröstet och sen har jag bara försökt lägga det bakom mig. Jag kommer fortsätta ta avstånd. Jag hade gjort det tidigare och tänker fortsätta med det. Det är bara skit. Det är inget att hålla på med.

Så gick det sen för Anton Ewald

Men trots Anton Ewald stora motgång har han idag lyckats ta sig upp igen. Sedan dess har han bland annat hunnit gifta sig med sin tidigare flickvän och numera fru Victoria Fajardo. I Nyhetsmorgon berättar han om den fina bröllopsdagen.

– Den var helt fantastisk. Jag tror nog att det är den bästa dagen i mitt liv om jag ska vara helt ärlig, säger han innan han fortsätter:

– Hon betyder allt. Min absolut starkaste pelare som bara håller mig stadig och gör så att jag orkar kämpa när det dalar liksom.

Men förutom att spendera tid med sin kära fru har Anton även tillbringat en hel del tid i studion.

– Har nördat i studion i fyra år och utvecklats och blivit bättre som låtskrivare och producent. Har suttit varenda dag och varenda natt i fyra år, sa han under samma intervju.

2019 kunde Anton Ewald även avslöja att det var dags att bredda sitt cv ytterligare. Förra året berättade han nämligen att han skrivit kontrakt med modellagenturen Wilhelmina.

LÄS OCKSÅ: Agnes Carlssons svåra livskris efter vinsten i Idol 2005

LÄS OCKSÅ: Frans försvann från rampljuset – så lever han idag

FOTO: TT

SENASTE NYTT!