Agnes Carlssons svåra livskris efter vinsten i Idol 2005

Agnes Carlsson

Agnes Carlsson tog en paus från livet i rampljuset efter sin medverkan i Så mycket bättre 2013.
Men varför valde hon att dra sig undan precis när karriären tagit fart?
I en intervju med NRJ Morgon berättar Agnes nu om den tuffa tiden.
Slå på ljud

För 15 år sedan förändrades Agnes Carlssons, 32, liv drastiskt. Hon gick då från att vara en helt vanlig 16-åring till att bli en av Sveriges mest uppmärksammade artister, allt tack vare sin medverkan i Idol. Efter vinsten i programmet släppte hon debutsingeln Right here, right now och därefter rullade jobben in.

Fyra år efter Idol fick fansen se Agnes uppträda på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop tillsammans med Björn Skifs, 72, och 2013 ställde hon upp i TV4:s Så mycket bättre. Men därefter blev det tyst från Agnes håll. Hon valde att helt dra sig undan från rampljuset och många människor började undra var hon egentligen tagit vägen.

Det gjorde Agnes Carlsson under pausen

2019 kom Agnes plötsligt med ny musik. Tillsammans med fästmannen Vincent Pontare, 38, släppte hon Avicii-låten Tough love och ett par månader senare kom hon med en EP med hela sju låtar. För P3 har artisten tidigare berättat vad hon har hade för sig under det långa uppehållet.

– Jag hade ett sånt jäkla behov av att bara känna den här friheten. En del av det var att kunna gå ut, klubba och inte bry sig om att man ska upp tidigt och sjunga dagen efter, sa Agnes i en intervju med Musikguiden förra året.

I våras dök Agnes Carlsson upp i tv-rutan igen. I en intervju i Skavlan berättade hon att hon har utbildat sig till klangskålsmassör.

Agnes om svåra tiden efter Idol 2005

Någonting som fansen inte riktigt har fått svar på är orsaken till att Agnes hade ett behov av att ta en lång paus. När hon under torsdagen gästade NRJ Morgon valde hon att berätta om den svåra livskris som låg till grund för beslutet.

Det är när Agnes Carlsson får frågan om vilken period i livet som är hennes värsta som artisten svarar:

– Precis när jag vann Idol. Bara grejen att vara 16 år och flytta hemifrån och vara med i ett sånt typ av program, som är helt fantastiskt men också jättekonstigt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Trots att Idol-tiden var underbar på många sätt menar Agnes att den även medförde en hel del bitterljuva känslor.

– Jag kan gå tillbaka till den tiden och tänka att det är så mycket som inte känns på riktigt. Om man tänker en barndomsdröm eller tonårsdröm, allt det var ju där, samtidigt som det var superkonstigt, säger Agnes Carlsson i NRJ.

LÄS OCKSÅ: Agnes Carlssons familjelycka efter stora livsförändringen

LÄS OCKSÅ: Relationen mellan Agnes Carlsson och Darin Zanyar

FOTO: Stefan Bennhage / TT, Stina Stjernkvist/TT

SENASTE NYTT!