LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Äntligen hemma-profilen bryter tystnaden om kollegans beslut att bli Lee

13 feb, 2023 
Lee Chritiersson
Björn Christiernsson har kommit ut som transsexuell.
I den andra delen av TV4:s Att bli Lee delar nu tidigare Äntligen hemma-kollegan med sig av sin reaktion efter Björns beslut att bli Lee.
– Det var väl den första insikten som kom..., säger Bosse Rappne i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”Brand logo
Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”

Lee blev känd som snickar-Björn i Äntligen hemma men har hela tiden levt med sin hemlighet. Nu är den ute och Lee har även släppt dokumentären Att bli Lee på TV4 som handlar om hens resa från Björn till Lee.

Ex-frun Karolina Christierssons stöd under processen

I den första delen av dokumentären fick tittarna se hur Lees familj reagerade när hen berättade om sitt beslut. Ex-frun Karolina Christiernsson visade sig finnas med under hela resans gång som ett stort stöd.

– När jag träffade Björn så var han snickar-Björn från Äntligen hemma. Jag tror att jag kände ganska snabbt från att jag träffade Björn att han var väldigt fascinerad över hur jag klädde mig, vad jag hade på mig. Det var inte så långt senare som han introducerade och visade att han hade högklackade skor korsetter och så vidare. Jag älskade Björn för den personen han var och sen spelade det inte så stor roll om han hade kvinnokläder eller inte, sa Karolina i avsnittet.

Äntligen hemma-kollegan Bosse Rappne bryter tystnaden

I den andra delen har det nu blivit dags för Lee att komma ut till sina killkompisar. Det börjar med att Lee ringer tidigare Äntligen hemma-kollegan Bosse Rappne, 60, och säger att hen kommer skicka några bilder. Vad Bosse exakt svarar efter att mottagit bilderna är oklart då det bara är Lee som filmas under samtalet.

Annons

– Nej det är jag. Inte bytt kön, transsexuell ickebinär med ett kvinnligt könsuttryck är en bra beskrivning, säger Lee till Bosse i dokumentären.

Vidare berättar Lee att hen nu har uppdaterat alla kompisarna och det blir tillslut dags för Lee att träffa gänget för första gången som Lee. Under en middag samlas killgänget där bland annat Bosse syns till.

– Det var väl den första insikten som kom, det är ju Björn, människan. Allt annat blev oväsentligt, det är fortfarande samma hedersknyffel och alla bra bitar. Det blir ingen skillnad mer än att man ska vänja sig vid att en har tuttar. Nu har jag vant mig vid tanken mer, säger Bosse i programmet.

Att bli Lee sänds måndag 13:e januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 play.

FOTO: TT/TV4

Annons