Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Annie Lööf om tuffa tiden när dottern blev sjuk: "Paniken kom krypande"

26 maj, 2018 
AvOla Brising
Partiledarens största mål var att bli mamma. Nu berättar hon om den tuffa tiden när hennes dotter blev sjuk.
Annons

För drygt två och ett halvt år sedan blev partiledaren Annie Lööf, 34, mamma till lilla Ester, 2. I höstas berättade hon hur hon – trots stigande opinionssiffror – nästan höll på att slå knut på sig själv i sin strävan efter att vara perfekt både som mamma, fru, hemma och på jobbet.

– Jag läser morgontidningarna på pdf-filer innan jag lägger mig på kvällen för att ha tid att äta frukost med Ester på morgonen. Jag har konstant sömnbrist. Jag lagar middag samtidigt som jag svarar i jobbsamtal och försöker sysselsätta Ester, sa hon till tidningen Expressen.

I sin bok ”Sanningens ögonblick” (Ekerlids förlag) som just getts ut berättar Annie bland annat hur mycket hon längtade efter att skaffa barn innan hon fick Ester:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Det fanns sedan länge en stark längtan i mig att få bli mamma… Under ett tillfälle i valrörelsen 2014, mot slutet av den mest intensiva perioden, fick jag frågan om vad jag önskade mig framöver, vilken titel jag skulle vilja ha efter valdagen. Journalisten syftade nog på vilken ministerpost jag var ute efter, men mitt svar kom då utan minsta tvekan: – Mamma. Att få bli mamma.”

Annons

Ett år senare, hösten 2015, fick hon Ester:

Som ett yrväder en septembereftermiddag genom ett kejsarsnitt, till två överraskade och omtumlade föräldrar. Hon kunde uppenbarligen inte vänta de fem veckor det var kvar av graviditeten. Hon hade bråttom då, hon har alltid bråttom nu.

Men år 2016 drabbades dottern av ett RS-virus, vilket kan vara livsfarligt för små bebisar. I sin bok beskriver hon ångesten som uppstod:

Paniken kom krypande och hela resan in till Södersjukhuset pratade jag med Ester, mumlade små ord i hennes öra. Strök henne över håret och kinden. Klappade henne på benet och magen. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla henne vaken trots att ögonlocken klippte och jag såg på henne att hon var väldigt trött. ”Hon får helst inte somna”. Läkarens ord ringde i mina öron.

Väl på sjukhuset bekräftades diagnosen, och Annie beskriver händelsen:

Diagnosen från vårdcentralen bekräftades så fort läkaren såg henne. Hon hade fått RS-virus, ett virus som är särskilt elakt mot små barn. Särskilt mot dem som är riktigt små. Särskilt mot dem som är för tidigt födda. Särskilt mot barn som Ester.

Annons

Topp-politikern och hennes bebis tvingades tillbringa flera dygn på sjukhuset, men som väl var återhämtade sig lilla Ester.

Hon visade att hon verkligen är en kämpe, för när hon fick lite syrgas och energi och orkade så viftade hennes små armar upp i luften.

FOTO: TV4, IBL

Annons