LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Annica Englunds oro över minnesförlusten: ”Vad är fel?”

18 jun, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Efter uppbrottet mellan de forna "Big brother"-deltagarna Annica Englund och Marcelo Peña talar nu Annica ut på sin blogg om minnesproblemen som uppstått på grund av stress.
Annons

Nyligen berättade skönhetsbloggaren Annica Englund, 25, på sin blogg att hon och kärleken sedan fem år tillbaka Marcelo Peña, 26, valt att gå skilda vägar. Paret träffades i dokusåpan “Big brother” och förlovade sig framför kamerorna. Uppbrottet tog hårt på henne och på sin blogg berättade hon att hon börjat går i terapi. 

”För första gången så letar jag efter ett boende själv, det är väldigt läskigt. Ska jag bo alldeles själv? Vad gör man på kvällarna när man inte hänger med någon? Vem kommer väcka mig med frukost på sängen när jag fyller år? Det är sådana tankar som flyger i mitt huvud men jag ska ändå inte försöka att ta detta med er. Jag bokade in mig på terapi idag för att ta detta med min terapeut så att jag kan bearbeta detta på bästa sätt.”

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu delar Annica med sig av ett problem hon har i sin vardag sedan två år tillbaka:

Annons

“Jag tror att det kan vara kopplat till stress, att jag under de senaste åren har vart så stressad att inget sätter sig i min skalle.”, skriver hon på sin blogg.

Hon berättar att hon under de senaste två åren börjat glömma bort människor.

“På Summerburst var det grovt och så jävla pinsamt för jag hälsade på en kille på kvällen och när han började kolla konstigt på mig insåg jag att vi har hälsat. Inte bara det, vi har liksom hängt tillsammans helgen i Göteborg, även dagen innan och till och med timmarna innan jag hälsade. Alltså vad är det som är fel!?”

Problemet hindrar Annica i hennes vardag då det händer flera gånger i veckan att hon hamnar i knepiga situationer där hon inte vet vem hon personen hon pratar med är. Dock har hon vänner som hjälper henne.

“Mina vänner vet om detta och det känns skönt att de kan styrka att jag har problem att komma ihåg ansikten och namn så inte folk tror att jag inte bryr mig om vem dom är.”, skriver hon och fortsätter:

Annons

“Detta är något som begränsar mig väldigt mycket just för att jag tycker att det är pinsamt. Jag vågar inte hälsa på människor för att jag är rädd att jag redan gjort det och dom ska tro att det är något fel på mig -vilket det är! “

Personer som hon träffat för två år sedan eller längre tillbaka kommer hon ihåg, men efter det har hon det svårt. Och det blir bara värre och värre. Nu är det så illa att hon känner sig som en annan person.

“När jag kommer till ställen där det är mycket folk så backar jag hellre undan och gör inte så mycket väsen av mig. Det suger för jag är verkligen inte så som person, jag gillar att ta plats och skäms inte för att säga det.”

Annons