LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Annica Englund blev sjuk i Thailand: "Jag kunde inte ens duscha, vattenstrålarna gjorde för ont"

04 jan, 2016 
Lotta Hofström
Annica Englund insjuknade efter träningsresan till Thailand. Tjocktarmen blev inflammerad och hon låg fyra dagar på sjukhus.
Annons

Träningsresan till Thailand blev inte som Annica Englund, 25, föreställt sig. Istället för att komma hem pigg och stark så klev hon av planet som ett vrak.

– Alla blev sjuka där nere, jag var den enda som klarade mig när vi var där. Men när jag kom hem till Sverige blev jag helt snurrig och hade ingen aptit. Jag kunde inte ens duscha, vattenstrålarna gjorde för ont, säger den före detta Big Brother-deltagaren till Expressen.

2015-03-03 Make Up Store - Beauty Show at Make Up Store På Bilden: Annica Englund COPYRIGHT STELLA PICTURES

De svenska läkarna såg allvarligt på symtomen och Annica Englund fick tillbringa fyra dygn på Södersjukhusets akutmottagning.

Annons

– Jag mådde jättedåligt, så jag fick hjälp ganska snabbt. Jag hade väldigt hög feber och de trodde att det var blindtarmen, så de satte in dropp direkt, berättar Annica Englund.

Som tur är blev hon stöttad av pojkvännen, träningsbloggaren Marcelo Peña.

– De vet att tjocktarmen är inflammerad. Mest troligt beror det på den annorlunda bakteriefloran som finns i Thailand, eller någon mat som varit dålig. Det kan också vara salmonella, säger Annica som nu är frisk och kry igen och vill varna andra.

annica-englund

– Det är så många som kommer att åka till Thailand i vinter. Se till att ta mjölksyretabletter för att hålla bakteriefloran i magen på en bra nivå!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons