Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Annica Englunds ärliga ord om utbrändheten – kritiserar influencervärlden: ”Kräks”

21 jun, 2018 
Annica Englund utbränd
Influencern och tv-profilen Annica Englund berättar nu i ett ärligt inlägg att hon är utbränd och att hon är less på ”influencervärlden”.
Annons

Influencern och tv-profilen Annica Englund blev ett känt ansikte när hon 2012 medverkade i dokusåpan Big Brother, där hon i programmet träffade Marcelo Peña som kom att bli hennes pojkvän i fem år fram över. I slutet av förra året dök paret återigen upp i tv-rutan, i den nya dokusåpan Temptation Island. Men bara månader efter det berättade paret att de valt att gå skilda vägar.

Efter sin medverkan i Big Brother har Annica Englund byggt upp sitt namn och arbetar idag som influencer med en stor sakar följare på både blogg och Instagram. I ett ärligt inlägg på bloggen förklarar hon nu att hon är utbränd.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Jag har sovit 17 h och är fortfarande trött. Efter en längre tids press och en hel del roliga event har jag kommit dit jag långt innan kunde förutse att jag skulle komma till, nämligen utbrändhet. Det här var en varningsklocka som jag såg för länge sedan men jag tänkte hela tiden ”jag ska bara göra klar det där, och det där, och det där sedan ska jag dra ner på tempot”, förklarar hon nu på sin blogg och fortsätter:

Annons

När man jobbar i 180 och sedan saktar ner kommer ångesten, då gäller det att speeda upp allt igen för att hålla allt fokus på jobb så slipper man känna ångesten. Allt blev en enda ond spiral och när jag väl bestämde mig för att dra ner på tempot kommer ett mejl ”nu ska du göra den här kampanjen för den genererar bra pengar” och var det något som jag verkligen genuint gillade så kunde jag inte tacka nej.

Hon är trött på den, som hon själv beskriver, ”ytliga influencer-världen”, och trots att hon är en del av den och har svårt att tacka nej till mycket som den har att erbjuda, så vill hon ta avstånd.

Jag har vart less på den här Influencervärlden ganska länge nu. Inte just på mitt jobb, det jag sitter och gör hemma när jag jobbar utan det är den här ”bubblan” som många Influencers lever i. Så fort jag går på event mår jag dåligt, när det är fest och jag är inskriven på ”influencerbordet” så ger det mig ångest för att jag vet vilka samtalsämnen det kommer att vara”, skriver hon och fortsätter:

Annons

Nu senast på Summerburst när jag träffade några som jag inte sett på ett tag och jag frågade hur dom mådde så var svaret ”jag är så glad för jag köpt mig en ny väska” eller ”jag kom precis hem från en resa med det här företaget…” och jag bara stängde av. Det jag frågade var hur du mådde och svaret jag får är hur glad personer blir av dyra saker eller sponsgrejer. Jag skiter i vad du får sponsrat, dyra inköp eller vad du fått av din snubbe. Jag vill kunna ha en vettig konversation med människor utan massa jävla yta, prylar och skryt och det går inte, det går liksom inte. Och ska du ta bilder så ta gärna med någon med fler följare, skitsamma om ni inte umgås eller hänger för det kanske det genererar följare till dig. Jag kräks på det!

Annica Englund väljer nu därför att trappa ner på sitt tempo, och prioritera det som enligt henne är viktigast. Hon har redan avbokat flera resor och jobb, och i sommar kommer hon framför allt att tillbringa sin tid med sin hund Stitch och annat som får henne att må bra.

FOTO: Ibl

Annons