LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Annica Englunds sorg efter tredje missfallet – svåra gravidkampen

02 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Annica Englund
Annica Englund och hockeyproffset Elias Lindholm har drabbats av tre missfall.
I ett starkt inlägg berättar influencern om sorgen.
”Allt känns orättvist”, skriver hon.
Annons
Allt om Annica EnglundBrand logo
Allt om Annica Englund

Tv-profilen och influencern Annica Englund har varit tillsammans med hockeyproffset Elias Lindholm i över ett år, och i en video på hennes Youtube-kanal avslöjade hon i somras att paret nu känner sig redo för barn. Men vägen dit har varit allt annat än enkel.

Bara några veckor efter det stora avslöjandet skrev Annica nämligen ett öppenhjärtligt inlägg på Instagram. För sina följare berättade hon då att de i början av sommaren hade fått den underbara överraskningen att de var gravida, för att bara några veckor senare gå igenom en sorg de inte var beredda på. Paret hade drabbats av missfall. Historien upprepades ännu en gång, men trots den obeskrivliga sorgen som paret kände valde Annica ändå att skriva om det för att hjälpa och finnas där för andra som har gått eller går igenom samma sak.

Nu berättar Annica att de har drabbats av ännu ett missfall.

Annons

Annica öppnar upp om tredje missfallet

I ett starkt inlägg på Instagram berättar Annica om den tuffa kampen.

”I Marbella var min period sen, jag kände mig gravid och tog ett test, negativt. Två dagar senare, ingen period och kände mig fortfarande gravid och sedan detta +. Tredje gången lycklig säger de ... inte för oss”, börjar hon med att skriva innan hon fortsätter:

”Några dagar senare kände jag att något var fel och jag förstod vad som skulle hända. Och det hände igen. Smärtan och blodet kom och det var ännu ett missfall. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga ... Jag är arg, jag är ledsen. Allt känns orättvist. Människor gör skitiga saker, har ohälsosamma livsstilar och blir fortfarande gravida och sätter oskyldiga barn till osäkra hem. Vissa människor föder 5, 8, 10 (!!!) barn. Men när vissa har problem med att bli gravid är det så freaking svårt att ens få rätt hjälp, och det tar tid. Och om du får rätt hjälp och du får ett barn måste du betala om du behöver hjälp för att få ett syskon. Och om du inte vill vänta måste du betala för att ens få en tid på en privat klinik. Jag vet att detta inte är något fel! Ingens! Men nu är det ännu svårare för mig att se, höra och prata om barn eller graviditet eftersom det påminner mig om vad vi inte kan göra på egen hand.”

Annons

Hon berättar sedan att de har bestämt sig för att påbörja en utredning för att se varför hon får missfall, och att hon trots all sorg och smärta ändå känner lite hopp över att förhoppningsvis få svar på vad det är som faktiskt händer.

”Det är helt förödande att gå igenom dessa missfall. Det här är väldigt skit och tufft, men jag är glad att vi har en tid för att se vad som är "fel" och förhoppningsvis få några svar”, skriver hon.

I kommentarsfältet är det många som stöttar Annica Englund, både vänner och följare.

”Är så djupt ledsen för er skull... jag håller alla mina tummar och tår för att ni får svar så fort som möjligt och att det är nåt som är enkelt att ”ta sig förbi” eller vad man ska säga”, skriver komikern Ellen Bergström.

Flera av hennes följare har även gått igenom liknande resor och kan därmed relatera till den stora kampen Annica och Elias nu går igenom.

”Känner med dig - och vi har varit precis där och haft precis samma resa. Var precis lika arg och frustrerad. Men så en dag, fastnade en. Håller alla mina tummar och tår för er och skickar massa styrka”, skriver en följare.

Annons