Idol 2023 marknadsföring banner

Anni-Frid Lyngstad försvann från rampljuset – så lever hon idag

26 dec, 2020 
AvCharles Thulin
Anni-Frid Lyngstad
Det finns nog knappast någon som inte har koll på gruppen ABBA.
De blev kända världen över – men idag håller de sig desto mer i skymundan.
Det här gör Anni-Frid Lyngstad idag!
Annons
Svenska kändisars val av unika barnnamn
Svenska kändisars val av unika barnnamn

Att ABBA är svensk musiks kungligheter är ingen underdrift. I Anni-Frid ”Frida” Lyngstads, 75, fall är det en sanning. Artisten gifte sig 1992 med prins Heinrich Ruzzo Reuss, greve von Plauen. Därefter fick Frida en prinsesstitel.

– Ruzzo förändrade mitt liv enormt mycket. Han förde med sig glädje, kärlek och två nya barn, mina styvdöttrar, sa Frida tidigare i SVT:s Vänligen Lars Lerin.

1998 drabbades Frida av varje förälders mardröm när dottern Ann Lise-Lotte Fredriksson dog i en bilolycka i USA, 30 år gammal.

– Många år av en obegriplig sorg. Man känner att man inte kan överleva knappast, har Frida sagt.

Maken dog strax efter dottern

Tragedien följdes av att Fridas make dog i sviterna av cancer 1999.

– Han var en fantastiskt underbar, spirituell, rolig människa och jag älskade honom över allt, sa hon vidare i Vänligen Lars Lerin.

Idag har ABBA-ikonen hittat tillbaka till livet. Hon bor växelvis på Mallorca och i en schweizisk alpby, med sambon Henry Smith, greve av Hambleden. Hans familj har en stor förmögenhet och grundade folkliga engelska butiksskedjan W H Smith.

Annons

– Henry är nu mitt stöd, min vän och min kärlek på ålderns höst och jag hoppas att det så får vara, man vet ju aldrig, sa hon då.

Anni-Frid Lyngstads kärlek Henry

Paret har hållit ihop sedan 2008 och delar intresset för friluftsliv.

– Jag åker mycket skidor, ibland offpist och helikopterskidåkning. Jag har vandrat på Haute Route, från Verbier till Zermatt, det tog sju dagar, sa Anni-Frid 2016 till Damernas Värld och berättade:

– När man når toppen åker man nerför på underbar orörd, djup snö – då känner man sig lycklig. Sen kommer det en ny bergstopp som man ska gå upp för igen. Så är det också med livet. Det finns sorger och besvikelser och nya berg att ta sig upp på mellan stunder av glädje och lycka.

Innan ABBA-karriären var norskfödda Frida gift med Ragnar Fredriksson mellan 1963 och 1970. Hon skilde sig under samma period som hon mötte Benny Andersson, 74. Paret gifte sig 1978 men äktenskapet tog slut 1981, trots det spelade Frida och Benny ihop i och med ABBAs framfart.

Annons
Annons