så mycket bättre 2022

Anne-Lie Rydé bröt ihop totalt efter Så mycket bättre-inspelningen

ANNE-LIE RYDÉ

Så mycket bättre spelas alltid in på Grå gåsen på Gotland. Men efter inspelningarna bröt artisten Anne-Lie Rydé ihop totalt.
Nu berättar hon om tuffa tiden.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga död
0:42

Efter reklamen: Anne-Lie Rydés chock – om ex-makens plötsliga död

(0:42)

Slå på ljud

Anne-Lie Rydé, 66, är en av artisterna som är högaktuella i årets säsong av Så mycket bättre. Vi har redan kommit fram till det allra sista avsnittet och i vanlig ordning är tittarna mycket imponerade av tolkningarna.

I vanlig ordning har det också bjudits på djupa samtal och speciellt känsligt blev det förra veckan. Nordman-sångaren Håkan Hemlin berättade ärligt om sitt förflutna med festdroger och beslutet väckte starka reaktioner.

Ger hopp till dem som befinner sig i botten... Och dess omgivning. Det går att ta sig tillbaka. Nordman höjer Så mycket bättre, till en djupare nivå”, skrev en person då.

Anne-Lie Rydé om bröstcancern

En annan person som också gått igenom en tuff tid är Anne-Lie Rydé. För snart två år sedan opererades hon för bröstcancer.

– Det är över ett år sedan som jag då opererades för bröstcancer. Första halvåret var väldigt fokuserat på att bara klara av alla behandlingar, jag slapp tack och lov cellgifter, vilket jag är väldigt glad för, sa Anne-Lie till Hänt i somras och fortsatte:

– Men ändå, du ska igenom en operation som är rätt invasiv, börja påverka en medicinering som ska pågå i fem år, som ger biverkningar. Så fokus, fokus och verkligen tunnelseende för att bara klara av. Jag hade ju tur i oturen att det här kom under pandemin, under alla restriktioner så jag fick lite vara i fred med det här kändes det som.

Anne-Lie Rydé bröt ihop totalt efter inspelningarna

Under den tuffa perioden höll Anne-Lie humöret uppe men efter inspelningarna av Så mycket bättre brast det totalt för henne.

– Jag satt hemma och grät i fem dygn. Innan dess hade jag inte gråtit en tår men nu var det så skönt att bara få släppa fram all den där gråten jag hade inom mig. Jag ringde upp min onkolog som sa att hon hade väntat på mitt samtal. Hon sa att jag hade varit omänskligt stark genom den här resan men att jag gått igenom ett trauma och därför behövde få ut känslorna, säger hon till Hemmets journal.

Anne-Lie tvingades ställa in allt som hon hade planerat under resten av sommaren och hösten. Men nu är hon på benen igen!

När Hänt når Anne-Lie förklarar hon vad det egentligen var som hände.

– Det som hände var dels en förkylning som stökade med sången, dels en mental backlash från min cancerbehandling som kom ikapp och det hektiska inspelningstempot tillsammans med min sönderhostade röst blev en klassisk trigger. Så det var alltså inte programmet i sig som var problemet utan jag var helt enkelt mentalt utmattad av allt jag gått igenom redan innan jag reste till Gotland, jag visste bara inte om det än. När jag kom hem förstod jag att släppa garden, låta allt komma ut och min husläkare ordinerade vila, vila och åter vila. Det blev trots allt en riktigt bra sommar och i september började jag jobba igen.

Anne-Lie går fortfarande på regelbundna kontroller. Om fyra år hoppas hon vara friskförklarad.

– Ja, fortfarande gäller regelbundna kontroller och jag äter en antihormonell medicin i ytterligare fyra år. Efter det blir jag förhoppningsvis friskförklarad.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN