LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Benjamin Ingrossos kritik mot Så mycket bättre – händelsen i programmet

17 dec, 2022 
BENJAMIN INGROSSO
Benjamin Ingrosso slog igenom stort när han medverkade i Så mycket bättre och sedan dess har karriären gått som på räls.
Men nu ger han programmet kritik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Benjamin Ingrosso om att fira jul i Pernillas nya hus: ”Hoppas”Brand logo
Benjamin Ingrosso om att fira jul i Pernillas nya hus: ”Hoppas”

De senaste två åren har Benjamin Ingrossos, 25, karriär gått som på räls. Bara under det här året har han vunnit en Grammis för Årets artist, en Kristallen för Årets tv-personlighet och han nominerades till Årets kompositör vid Musikförläggarnas pris.

Under 2022 har Benjamin gjort tre olika musikframträdanden. Detta var något han hade bestämt redan i början av året och det fanns en tanke bakom varje spelning. Det slutade med succé. De två kvällarna på Konserthuset tillsammans med Kungliga Filharmonikerna blev helt utsålda. Hans festivalspelning på Lollapalooza gick definitivt hem hos de 30 000 personerna i publiken och sist men inte minst levererade han en klubbspelning på Fållan vid Slakthusområdet i Stockholm.

Benjamins medverkan i Så mycket bättre 2020

Benjamins karriär tog fart på riktigt efter att han var med i Så mycket bättre år 2020. Han säger själv att han gick från "skitungen på Kanal 5" till att bli en etablerad artist som äntligen fått bort svenska folkets fördomar om honom.

Annons

Vad Benjamin syftar på är när hans mamma Pernilla Wahlgren, 54, ställde upp i tv-programmet Arga snickaren VIP på Kanal 5. Benjamin syntes då i programmet, men han ville egentligen inte vara med. Så han var ganska lätt-irriterad och ville inte hjälpa till med något av det som programledaren Anders Öfvergård, 55, bad honom om.

– Pinsamt att bli förnedrad i tv på det här sättet. Alltså fan, jag har inte bett om att se ut som någon dum 17-åring. Jag håller inte på med det här, jag har inte bett om att vara här, sa Benjamin då i programmet.

Benjamin Ingrossos kritik mot Så mycket bättre

Men lyckligtvis är den bilden av Benjamin som bortblåst. Idag är han en av både en riktigt folkkär artist och älskad tv-profil. Detta har vi fått se i hans egna matlagningsprogram Benjamin's.

För några veckor sedan kunde Benjamin dessutom dela med sig av en glädjande nyhet – nämligen att det kommer en ny säsong av hans härliga program! Detta är något som Benjamin delar med sig av i en ny intervju med tidningen Café.

Benjamin menar att han gärna tittar på program som endast innehåller mat och musik och skickar därmed en liten känga till Så mycket bättre.

– Folk har så kort attention span nuförtiden. Det är svårare att göra något som är hundra procent mat eller hundra procent musik nu. I Så mycket bättre så måste de också gå och träffa en kossa. Jag hade gärna sett att det bara var musik eller mat, men alla är inte sådana, säger Benjamin till tidningen.

BENJAMIN INGROSSO
Intervjun är gjord av Tom Cehlin Magnusson

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons