Anna Lindmarkers första offentliga ord efter maken Lars Weiss död

Anna Lindmarker och Lars Weiss

TT
För en månad sedan drabbades Anna Lindmarker av den stora sorgen att maken Lars Weiss gått bort efter en tids sjukdom. Nu skriver hon för första gången på sociala medier sedan det tragiska beskedet om makens bortgång.

Anna Lindmarker är en av Sveriges mest uppskattade journalister och nyhetsankare. Under sin karriär på TV4 har också hon blivit ett välkänt ansikte hemma i tv-sofforna. Men nyligen drabbades Anna av den stora tragedin att hennes make Lars Weiss gått bort efter en tids sjukdom. Nu skriver hon för första gången på Instagram efter den stora sorgen inträffat.

Carolas stora sorg – har fått vänta på viktigt besked

Anna Lindmarker och Lars Weiss

Efter att Lars Weiss varit med och grundat TV4 träffades de båda journalisterna på samma ställe där Anna arbetat som nyhetsankare i många år. 2006 fick de även sonen William tillsammans. Men efter 20 år tillsammans meddelade Anna för ett par veckor sedan det tragiska beskedet att hennes man gått bort.

”- I’m your man. Det var några av de sista orden han sa till mig, min stora kärlek, min älskade man, min vän - Lasse. Sorgen är obeskrivlig. Vi kommer att sakna honom för alltid.” skrev Anna Lindmarker då på Instagram.

Anna Lindmarkers första ord efter makens bortgång

Efter att ha meddelat de sorgliga nyheterna i slutet av juli skriver nu Anna för första gången på sociala medier efter makens bortgång. På Instagram lägger hon upp en video på sina två hundar Emmylou och Baloo.

”Tanken var att hundarna skulle vinka och hjälpa mig att tacka för all kärlek och omtanke som jag har fått. Emmylou är som hon är och hade ingen lust. T A C K för alla fina kommentarer. Jag har sett att de är många men jag har inte riktigt orkat läsa dem, det blir så förfärligt ledsamt.” skriver Anna till inlägget.

”Willie och jag kämpar på och har så många omkring oss som hjälper oss på alla sätt. Och så Emmylou och Baloo som tvingar mig att gå ut och samla ihop mig och vara en stark ledare. (Det går sådär. De är inte lika lydiga som de brukar vara men så småningom är jag tillbaka i full kraft.)” fortsätter Anna.

Kollegornas stöd till Anna Lindmarker

Nu berättar hon även att hon är tillbaka på TV4 efter tragedin och om kollegornas stöd under den tuffa tiden.

”Idag är en jobbig dag, första dagen på redaktionen efter Lasses död. Vi brukade ringa varandra, ofta flera gånger om dagen när jag var här. Idag har jag sträckt mig efter telefonen tre gånger. Det är svårt. Men här finns de bästa arbetskamraterna i världen och tack vare dem ska jag nog klara 19-sändningarna idag och imorgon.” skriver Anna nu när hon är tillbaka i tv-rutan igen.

Förutom ett kommentarsfält överfyllt av hjärtan på sociala medier kommenterar även medarbetarna inlägget.

”Vi är med dig Anna!” skriver Henrik Alsterdal tätt följt av andra kollegan Anders Pihlblad:

”Kära Anna! De varmaste tankar och kramar till dig, fina vän”

”Kram, och kram igen till dig” skriver även Maria Forsblom.

LÄS OCKSÅ: TV4-profilen Matilda Boza erkänner okända sjukdomskampen

LÄS OCKSÅ: Nyhetsmorgon-profilen Soraya Lavasani erkänner missen

Foto: Instagram, Cecilia Liljeton/TT, Olle Sporrong/EXP/TT