BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anna Lindmarker slutar på TV4 efter 26 år: ”Jättesorgligt”

16 nov, 2023 
Sedan 1997 har Anna Lindmarker varit en del av TV4.
Nu lämnar profilen.
– Så nu känns det… jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar, säger Anna till kanalen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilernaBrand logo
Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilerna

Efter över 25 år som nyhetsankare på TV4 kommer Anna Lindmarker att sluta. Detta efter sparpaketet och att hon fått frågan om hon var intresserad av att ta ett avgångsvederlag, skriver kanalen.

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag ”nej men varför då? Aldrig i livet”. För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb, berättar Anna.

Så funkar TV4:s sparpaket

Under hösten har TV4 meddelat program efter program som behöver läggas ner. Bland de programmen hittar vi bland annat Let's dance, Talang, Lotta på Liseberg och Karl Fredrik på Österlen.

Häromdagen kom även uppgifter på att Efter fem påverkas av sparpaketet.

Annons

– Programledare och redaktörer kommer att få mer att göra. ”Efter Fem” på söndagar ska klara sig på halverad budget, det blir skittufft. Företaget säger att de anpassar kraven efter förutsättningarna, och det gäller verkligen att de lever upp till det, sa Victoria Banozic, ordförande i journalistklubben på TV4, till tidningen Journalisten.

Ett tiotal journalister har fått erbjudande om avgångsvederlag, eller ett "omställningsavtal" som är en typ av avgångsvederlag om arbetsbefriad uppsägningstid. De fick två veckor på sig att tacka ja eller nej, om de tackar nej till erbjudandet väntar uppsägningsförhandlingar.

Anna Lindmarkers kritik mot TV4 efter sparpaketet

Med andra ord har Anna Lindmarker tackat ja till erbjudandet, nu berättar hon vad som händer härnäst.

– Jag ska ha söndagsmiddagar med mina barn tills de tröttnar på mig. Jag ska umgås med mina hundar. Jag ska kanske bli Youtuber, säger hon till TV4 och skrattar.

Annons

– Vi får se hur det går, vi har ett projekt, fortsätter hon.

Däremot var beslutet inte lätt att ta. Men på ett sätt känner Anna att det kanske var dags, då det är mycket jobbigare än vad man tror att vara programledare. Det är inte så att man kommer till jobbet och sändningen startar. Dessutom är det otroligt mycket tung information man måste ta in varje dag.

Trots att Anna har landat i detta nu så är hon fortfarande lite arg över TV4:s beslut.

– Jag blev lite arg och så blev jag glad och så blev jag ledsen, säger hon och skrattar. Men så landade jag i att det känns riktigt bra, säger Anna till TT.

TT skriver vidare att profilen riktar kritik mot TV4:s beslut att dra ner på verksamheten.

– Jag är förvånad. TV4 har ändå genererat en vinst till alla ägare, dels till Bonnier och dels till Telia. Har man inte sparat de pengarna för sämre tider?

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt och det gäller inte bara TV4. Även andra medier gör så. Har man inte tänkt på att man ska ha en buffert, som man gör i en hushållsekonomi?

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT

Annons