TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anna Lindmarker efter avskedet på TV4: ”Saknar faktiskt inte”

02 apr, 2024 
Anna Lindmarker lämnade TV4 efter hela 26 år på kanalen. För Hänt berättar hon nu om tiden efteråt, och sitt nya projekt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Renée Nyberg och David Hellenius visar upp kärleken – finns det någon konkurrens hemma?Brand logo
Renée Nyberg och David Hellenius visar upp kärleken – finns det någon konkurrens hemma?

Det var i höstat som nyhetsankaren Anna Lindmarker, 63, efter 26 år slutade på TV4. Till följd av kanalens sparpaket och nedskärningar fick hon frågan om hon var intresserad av att ta ett avgångsvederlag, skrev kanalen då.

När Hänt nu pratar med Anna berättar hon om hur tiden efter avskedet varit.

Anna Lindmarker om tiden efter TV4: ”Saknar faktiskt inte sändningarna”

Har du någon kontakt med dina tidigare kollegor?

– Jag har absolut kontakt med mina kollegor. Helst skulle jag vilja ringa de varje dag… Och fråga vad de ska sända på kvällen, säger Anna och skrattar.

– Nu gör inte jag det, men jag skulle vilja. För det är väl det jag saknar. Jag saknar faktiskt inte sändningarna. Tänk vad många sändningar jag måste ha kört i mitt liv, säger hon och fortsätter:

Annons

– Utan det är det här, själva nyhetsarbetet! Att prata om vilken nyhet som är viktigast idag, och hur vi ska prioritera. Vilka ska vi intervju, vilka ska vi bjuda in som gäster i studion! Det saknar jag, det gör jag faktiskt.

Anna Lindmarker om sitt nya projekt – startat serie på Youtube

Men avskedet kom faktiskt i rättan tid, för Anna har nämligen ett helt nytt projekt i rullning. Nämligen en ny serie på Youtube, The Bokklubb. Där samlas Anna tillsammans med sina goda vänner och äter middag. Samtidigt diskuterar de en bok som de har, eller inte har, läst.

– Det bara rullade på och så bestämde vi oss för att, vi gör det bara! Sedan slutade jag jobba och då blev det jättebra, jag fick mer tid att planera och jobba med inspelningarna, säger hon och fortsätter:

– Vi gör det här för att inspirera andra människor som är intresserad av att ha en bokklubb, som kanske egentligen inte är så mycket en bokklubb. Utan att man bara ses och pratar!

FOTO: TV4Play

Annons