TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Anna Brolin om det tuffa babylivet: "Vi sover och duschar i skift"

02 aug, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Anna Brolins liv har vänts upp och ner sedan hon blev mamma – så vida till den grad att hon funderade på att döpa om bebisbubblan till "zombiebubblan".
Annons

Den tredje juli blev Anna Brolin, 35, och Jesper Rodhborn, 40, föräldrar till en liten pojke. På sin blogg berättar nu TV4-profilen hur han fullkomligt vänt upp och ner på makarnas liv.

– Från att ha varit fria som fåglar i 35 respektive 40 år, levt lite som det inte finns någon morgondag med 150 resdagar om året, så kändes helt plötsligt en fem minuters promenad till Ica Ringen precis lika äventyrligt som att vandra upp till Machu Picchu, skriver Anna Brolin.

Paret som bor i en lägenhet på Södermalm i Stockholm träffades 2011 och gifte sig på Gotland 2013. Trots att de både har rest mycket, inte minst när de pendlat till varandra runtom i världen på grund av jobbet så kunde ingenting förbereda dem på hur det skulle vara att få barn.

– Trodde att jag stretchat mitt max i sömnbrist när jag skippat ett par nätter i luften på väg över flera kontinenter för att kliva rakt in i direktsändning. Men nej, det hade jag icke. Att gå från en förlossning till 20 min sömn, till en timme dygn två och sedan vara inne på dygn tre med sargad kropp (och själ) och dessutom med någon form av hormontornado stormandes får resvägar som Bogotá-Åre-Paris-Helsingfors att framstå som “piece of f*****g cake”, bloggar Anna Brolin.

Anna Brolin och Jesper Rodhborn är nyblivna småbarnsföräldrar. Foto: Micael Engström

Förutom insikten att hon behöver mer än mobilen, kontokortet och passet för att klara sig så har hon insett att det tar åtminstone en timme mer än beräknat att lämna hemmet. Hon ger en eloge till alla ensamstående föräldrar utan någon att dela ansvaret med.

Annons

– Teamwork på hög nivå kallar jag och J det som har förmånen att dela på sysslorna. Sova i skift, gå och duscha i skift, låta den andre partnern vila i skift – hur gör ni som är själva? En stor nyvunnen respekt till alla er. Snacka om att vara vardagshjältar.

De första dagarna med lillen var enligt Anna Brolin ett kaos de inte var beredda på. Till följd av det var hon inne på att döpa om den berömda bebisbubblan till zombiebubblan.

– Men, precis som “alla också säger” – det blir bättre. Och Zombiebubblan börjar så smått övergå i lite mer njutningsbubbla.

Vad makarnas pojke ska heta är ännu inte bestämt. I skrivande stund går han under arbetsnamnet Baby J.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons