Anna Brolin nära att knäckas av TV4 – berättar sanningen

Anna Brolin nära att knäckas av TV4 – berättar sanningen

Programledaren Anna Brolin var nära att gå in i väggen under sitt första år på TV4. Nu berättar hon om stressen och varför hon jobbade dygnet runt.

Programledaren Anna Brolin, 37, har blivit ett bekant ansikte för de flesta som någon gång ser på tv. Hon syns i program som Spårlöst, Nyhetsmorgon och nu Biggest Loser. Men det är inom sportjournalistiken Anna Brolin har sin bakgrund.

I podcasten Livshjulet berättar hon om sitt första år som sportjournalist på TV4 och hur det nästan fick henne att gå in i väggen. År 2008 – 2009 var Anna Brolin i Spanien och rapporterade från fotbolls-EM.

– Då var jag nog nära att krascha fast jag inte fattade det själv. Men kanske förstått det lite mer i efterhand nu, när man pratat mer om vad det är för symptom och jag förstår vad som händer med kroppen och hur det påverkas. Och där var jag sjukt, sjukt speedad för där hade vi ett extremt högt tempo, säger Anna Brolin till Livshjulets programledare Anna Hegestrand.

 Anna Brolin och maken Jesper Rodhorn syns ofta på röda mattan tillsammans.

Anna Brolin och maken Jesper Rodhorn syns ofta på röda mattan tillsammans.

I och med att det var Anna Brolins första år på TV4 – och att jobbet var så roligt – reagerade hon inte på de varningssignaler som kroppen skickade.

– Det där ”hundåret” som man helst ska göra någon gång under sin karriär, det gjorde jag verkligen där. Det var ett extremt högt tempo, men jag fattade det inte själv. För det var nästan mitt första liksom år så. Men jag har förstått i efterhand att jag hade ju väldigt svårt att komma ner i varv och jag gjorde nästan aldrig det under det där året. Och var väl ganska speedad, hade svårt att sova. Jag hade de här symptomen för jag hade aldrig tid att komma ner, säger Anna Brolin.

Läs mer: Anna Brolins liv förändrades efter olyckan: ”Försöker vara tacksam”

Hon berättar med ett skratt om hur produktionsteamet en gång i veckan satt uppe och jobbade hela natten. Anna Brolin satt själv uppe och översatte hela programmet från spanska till svenska.

– Varje vecka, på torsdagar då vi hade vårt sista produktionsdag, då sov ju inte vi. Så varje torsdag var vi vakna i 24 timmar. Då fattar man ju att det är inte så smart, säger Anna Brolin.

Anna berättar att hon nu mår mycket bättre och att hon är bättre på att lyssna på kroppens behov.

– Nu har jag blivit mycket bättre på att fullkomligt stänga av när jag stänger av, säger Anna Brolin.

LÄS OCKSÅ: Efter sonens födsel – Anna Brolins framtidsbesked

LÄS OCKSÅ: Anna Brolin är höggravid: ”9 saker du inser när du har varit nykter i 9 månader”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN