Anna Brolins liv förändrades efter olyckan: "Försöker vara tacksam"

Efter att Anna Brolins svåger Niclas Rodhborn blev rullstolsbunden har tv-profilen fått en ny syn på livet. Nu ska hon springa välgörenhetsloppet "Wings for life".

Sportprofilen Anna Brolin, 35, blev mamma till en liten pojke vid namn Elton i juli. Sedan dess har hon synts till och från i rutan. Nu har hon tagit beslutet att springa ett välgörenhetslopp för att stötta sin rullstolsbundna svåger Niclas Rodhborn, 45, som sitter i rullstol efter en trafikolycka.

– Man gnäller över triviala saker som ett försenat flyg och så tänker man på Niclas som reser över hela världen med dubbla rullstolar ensam och aldrig klagar. Då känner man att man bara ska hålla käften, berättar hon i Expressen.

Anna Brolin med sin älskade Jesper Rodhborn.

Nu vill tv-profilen sätta fokus på ryggmärgsskador genom att springa ett välgörenhetslopp. Loppet, som heter “Wings for life“, avgörs den 8 maj med start i Kalmar och fortsätter sedan över Ölandsbron.

Första gången profilen sprang fick hon avbryta då hon var gravid i åttonde månaden. Hon kom halvvägs över Ölandsbron innan hon fick kasta in handduken.

– Nu hoppas jag ta mig över hela.

Men det hon bär med sig är tacksamheten över att vara frisk och rörlig.

– Jag har blivit bättre på att inte ta de vardagliga sakerna för givet, att försöka vara tacksam. Samtidigt är jag extremt imponerad över hur Niclas fixar allt. Jag tror att alla som sitter i rullstol drömmer om att kunna gå igen. Hur möjligt det är i Niclas fall vet jag inte men forskningen går hela tiden framåt och kan jag på något vis hjälpa till vill jag det.

Anna Brolins svåger Niclas Rodhborn är rullstolsbunden efter en olycka.

Foto: IBL