LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Brolin kunde inte bo med barnen – uppgörelsen efter separationen

22 mar, 2024 
Maria Broberg
När Anna Brolin flyttade in i sin nya lägenhet möttes hon av ett vattenskadat kök.
Till tidningen Amelia berättar hon nu om den tuffa tiden när hon inte kunde bo med sina barn – och hur det löste sig med ex-mannen Jesper Rodhborn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-Levin Larsson nobbar Bianca Ingrosso: ”För mycket”Brand logo
Farmen-Levin Larsson nobbar Bianca Ingrosso: ”För mycket”

Journalisten och programledaren Anna Brolin, 43, var gift med Jesper Rodhborn, 48, i nio år innan paret gick åt skilda håll. Tillsammans har de sönerna Lionel, 5, och Elton, 8.

Samma år som Anna skiljde sig från Jesper köpte hon en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Men efter bara några månader upptäckte hon att något var fel.

Det hade nämligen börjat läcka in vatten genom taket i köket på grund av en felinstallerad diskmaskin. Skadorna var så omfattande att Anna och hennes barn inte kunde bo kvar.

– Allt var ruttet. Det gick inte att vara i lägenheten, eftersom det luktade mögel och unket, berättar Brolin till tidningen Amelia.

Anna Brolin om att vara ifrån barnen – bodde i en barack: ’’Jättejobbigt’’

Under sex månader fick Anna Brolin ordna andra typer av boenden på grund av att Södermalmspärlan fick genomgå en renovering.

Till Amelia berättar Anna om hur det var att bo borta under just denna period.

Annons

– Jättejobbigt! Hade det bara varit jag hade jag nog kunnat flänga runt ett år utan att tycka att det var påfrestande, men nu har jag två barn som ska vara med överallt. Mycket packångest har det varit.

– Under inspelningen av Farmen bodde jag i en barack på en parkering i Skillingaryd. Baracken blev basen. Jag tvingades lösa boende dag för dag och kunde inte åka hem någon gång.

Farmen spelades in under tio veckor där Anna kunde jobba i tre dagar för att sedan vara ledig i tre dagar.

Under en sväng kunde hon och barnen umgås med äldsta sonens kompis i Varberg, och en annan gång besökte de barnens pappa Jesper på Gotland.

Anna Brolins uppgörelse med ex-mannen – fick dela på boendet

Efter en viss tid i baracken kunde Anna flytta in i en evakueringslägenhet. Hon och ex-mannen Jesper fick även hitta en unik lösning för att barnen skulle slippa flytta runt.

– För att barnen inte skulle behöva vara ”on the road” fick de bo hos pappa Jesper, så han och jag flyttade lite in och ut. Jag är väldigt tacksam för den lösningen med en mycket bra ex-man, berättar Brolin till Amelia.

Anna och Jesper är fortfarande goda vänner och gör vad de kan för att deras gemensamma barn ska ha det så bra som möjligt.

– Vi är väldigt goda kompisar och ser till barnens bästa. Då blir det ganska enkelt. Som vuxen kan man stå ut med ganska mycket och gå några extra mil. Man mår ju aldrig bättre än det barn som mår sämst. Har man barn som mår bra och tycker att det funkar, då funkar det mesta också för en vuxen människa.

FOTO: TV4 Play/Farmen, TT

Annons