LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anna Brolins pengakris – talar ut om problemet: ”Ångest”

08 mar, 2024 
När Anna Brolin flyttade in i sin nya lägenhet möttes hon av ett vattenskadat kök.
Nu berättar hon om det ekonomiska bakslaget.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Massiva kritiken mot Melodifestivalen – nu svarar ElecktraBrand logo
Massiva kritiken mot Melodifestivalen – nu svarar Elecktra

Det var i 2022 som Anna Brolin, 43, och ex-maken Jesper Rodhborn gick ut med att de går skilda vägar. I september samma år köpte sin lägenhet på Södermalm i Stockholm, men efter bara några månader upptäckte hon att något var fel. Det började nämligen läcka in vatten genom taket i köket och det hela berodde på en felinstallerad diskmaskin.

Anna Brolin och sönerna Lionel, 5, och Elton, 8, hade precis flyttat in i lägenheten när det hände.

”Vi kan kalla första bilden trött mamma söker kraft sista timmarna i just detta kök som absolut är älskvärt men även vattenskadat som nu måste rivas och torkas och ”de boende” bege sig till köksduglig ort ett par månader Sommaräventyret blev så att säga ännu liiiite mer äventyrligt.”, skrev Anna på Instagram då.

Annons

Anna Brolin om vattenskadorna: ”Allt var ruttet”

Det visade sig att skadorna var så pass omfattande att Anna och barnen inte kunde bo där. De fick då flytta ut i ett halvår. I en ny intervju med Amelia berättar Anna om den fasansfulla upptäckten.

– Allt var ruttet. Till slut var det helt kalt och man såg alla järnbalkar och 1800-talsmurbruket som kom fram. Det gick inte att vara i lägenheten, eftersom det luktade mögel och unket. Hela sommaren behövde golvet stå och torka, säger Anna.

ANNA BROLIN
Anna och Jesper är fortfarande väldigt goda vänner och hittar gärna på roliga resor och aktiviteter för barnens skull.Karin Törnblom/TT

Ekonomiska bakslaget – Anna om krisen

Det hela kom dock att bli en väldigt dyr historia och absolut inget som Anna hade räknat med.

– Försäkringen täcker en del, men långt ifrån allt. Det är klart att det blev en kostnad jag inte kalkylerat med som ger mig lite ekonomisk ångest, men jag har inte gjort något över mina begränsningar. Eftersom jag inte hade någon erfarenhet förstod jag inte hur dyrt det kan vara. Jag får se det som att jag investerar i ett hem jag tänker bo i ett tag, säger hon till tidningen.

Nu är dock problemet löst och Anna och barnen lever livet i den nya lägenheten.

– Det blev verkligen jättefint. Jag har bara bott här några veckor och nästan nyper mig i armen.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, TV4

Annons