Artikeln innehåller reklamlänkar

Anna Books raseri mot TV4 efter samtalen om Biggest loser

Redan för två år sedan försökte TV4 värva Anna Book till Biggest loser. Nu berättar hon om ilskan efter samtalen: "Varför ska apan som alla känner vara bland babianerna som ingen känner"?, säger hon i podcasten Nemo möter en vän.

Anna Book Toledano, 47, fick alla att häpna med sin resa i Biggest loser VIP 2017. Hon tog sig hela vägen till final och stod som vinnare med en viktnedgång på 23 kilo.

Men att hon skulle medverka var ingen självklarhet, för när produktionen ringde Anna Book och frågade om hon ville medverka var hennes reaktion allt annat än positiv.

– Jag bad dem dra käpprätt åt helvete första gången de ringde till mig, berättar hon i podcasten Nemo möter en vän med Nemo Hedén.

Det var för ungefär 2,5 år sedan och det var innan kändisversionen av Biggest loser hade skapats. Och att ändra om sin livsstil framför tv-kameror tillsammans med icke kända personer var ingenting som lockade Anna Book.

– Då var det “okej, varför ska apan som alla känner vara bland babianerna som ingen känner”?. Jag älskade Biggest loser, jag har alltid tyckt om programmet, man jag blev väldigt förnärmad varför de ringde till mig som är offentlig och ville kasta in mig. De ska veta vem jag är, men jag vet inte vilka de är. Jag förstod inte den grejen, säger Anna Book.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband (länk till Aller media shop)

Men skam den som ger sig. Produktionen gav inte upp utan fortsatte att ringa Anna Book för att övertala henne till att vara med.

– De ringde mig vid några tillfällen, jag bara “du pratar svenska va, för jag blir lite tveksam att du inte förstår vad jag säger”. Jag blev förnärmad för vid den tidpunkten hade jag faktiskt lyckats gå ner 60 kilo själv, från 130 till 70 kilo, säger hon och fortsätter:

– Då kände jag “okej, men så jävla fet är jag inte längre”, inte att jag tyckte att jag behövde vara med i Biggest loser.

Produktionens övertalningsförsök bar dock frukt, för till slut så ställde Anna Book upp för att få den sista hjälpen att ändra om i sitt liv. Hon hade då genomgått en gastric bypass och under tre års tid gått ner 60 kilo.

– De 60 kilona tog mig tre år att gå ner, det var under en lång period och en långsam process. Jag tror det är därför min kropp klarat sig så bra, att jag inte är så rynkig och slapp, säger hon och avslutar med:

– Jag fattade att jag behövde göra de rätta förändringarna.

Resten är historia och Anna Book stod som alla vet som Sveriges första vinnare av Biggest loser VIP.

Anna Book efter Biggest Loser VIP.

Anna Book märker resultat av träningen.

Anna Book efter vinsten i Biggest Loser VIP.

Anna Book i röd klänning på röda mattan.

Anna Book 2016 innan hon deltog i Biggest Loser VIP.

LÄS OCKSÅ: Anna Books nya kamp – ett år efter Biggest loser-vinsten: ”Viktigt och avgörande”

LÄS OCKSÅ: Anna Book ryter ifrån efter nya bilden: ”Hur mycket ska man behöva tåla?”

FOTO: Ibl, TV4

 

SENASTE NYTT!