LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Book har drabbats av corona – första orden om insjuknandet

06 okt, 2020 
AvLovisa Ström
Anna Book
I veckan fick Anna Book reda på att hon har testats positivt för corona.
I ett inlägg på Instagram öppnar artisten nu upp om den stora chocken efter beskedet.
”Svårt för mig”, skriver hon.
Annons
Allt om Anna BookBrand logo
Allt om Anna Book

Anna Book har stora projekt framför sig som innebär en hel del arbete med andra människor tog hon för några dagar sedan sitt ansvar och gick och testade sig för corona.

Under gårdagen fick hon äntligen svar på sina tester, men provresultatet visade sig vara något helt annat än hon väntat sig. I ett inlägg på Instagram skriver sångaren om det plötsliga beskedet.

”Igår fick jag lite smått chockartat veta att mitt PCR-test för covid-19 i lördags visar att jag faktiskt bär på coronaviruset. Jag tog testet då jag hade mycket stora och viktiga jobb framför mig nu närmsta tiden och det var såklart en nödvändighet och en extra försiktighetsåtgärd för både min och andras säkerhet att testa mig. Det var jag inte ensam om att göra heller, då vi alla skrivit på papper att detta såklart var en nödvändighet och förutsättning för oss alla för att kunna jobba och vara bland människor i produktionen”, skriver hon.

Annons

Anna om chocken efter sjukdomsbeskedet

Men då Anna Book inte haft några som helst symptom kom det som en chock för henne att hon faktiskt bär på viruset här och nu.

”Jag blev chockad av mitt positiva besked igårkväll då jag inte känner mig sjuk alls. Jag har regelbundet kollat min temp hela året, inte haft ont i kroppen, huvudvärk, feber, hosta, svårt att andas eller smakbortfall med mera som verkar höra corona till”, skriver hon.

Något annat som också gör att Anna inte förstår hur hon har drabbats är att hon under hela året varit väldigt försiktig i allt hon gjort.

”Jag har gjort ett test för antikroppar som varit negativt, så därför har jag hela tiden fortsatt att vara mer försiktig än oförsiktig, levt mer stillsamt och har privat använt mig flitigt av alla mina minskydd som jag köpt, spritat mina händer konstant, dragit ner på mitt sociala umgänge och mina övriga aktiviteter samt mest varit hemma mer eller mindre hela tiden.”

Hon slutar med att skriva att hon givetvis tar provresultatet på allvar samt ber hennes följare att visa förståelse och respekt mot henne nu efter det svåra beskedet.

Annons

”Så fort jag visste att jag skulle testas för covid-19 så bokade jag även ansvarsfullt av ALLT jag hade inbokat nu under helgen. Även om jag inte kände mig sjuk och fortfarande inte gör det. Och jag ber respektera att det är lika svårt för mig som för någon annan som drabbas, så snälla håll en god ton. Jag kommer göra allt i min makt för att bli frisk och inte smitta en enda människa.”

FOTO: TT

Annons