TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Book om reglerna: "Kommer fortsätta lägga upp bilder"

04 aug, 2017 
AvJonna Friberg Wennerberg
Tv4 har alltid varit stränga med reglerna kring att man som deltagare i Biggest loser inte får visa upp sin förändring innan programmet har sänts färdigt. Men i och med att kändisar som Anna Book nu är deltagare har de fått göra ett undantag och släppa lite på reglerna.
Annons

I veckan blev det officiellt vilka som är de sju deltagarna i den första säsongen av “Biggest loser VIP” som drar igång i höst. Några av de kända ansiktena vi kommer få se är kändisstylisten Jonas Hallberg, 46, ”Ullared”-profilen Morgan Karlsson, 44, och ingen mindre än artisten Anna Book, 46. Nu har tv4 dock gått ut med problematiken som uppstår när deltagarna i tv-programmet är offentliga personer.

Deltagarna får nämligen stränga order om att inte dela med sig av bilder på sig själva i sociala medier förrän “Biggest Loser VIP”-finalen har sänts. Enligt uppgifter till Expressen är detta på grund av att det vill spara resultatet till finalen. Men i och med att våra folkkära kändisar har svårt att hålla sig borta från sociala medier så har tv4 nu tvingats ändra reglerna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi har riktlinjer för hur vi önskar att man tänker i sina sociala medier efter sin medverkan i programmet. Men då Anna, och de andra deltagarna den här säsongen, är offentliga personer blir det lite svårare att kontrollera om de taggas i någon annans bilder – det kan ju till exempel vara ett fan som tar en bild av eller tillsammans med dem på stan, säger den exekutiva producenten Lotta Andersson till tidningen.

Annons

Någon som det varit extra mycket uppståndelse kring, i och med dessa regler är Anna Book som dagligen publicerar bilder på sig själv där man ser en märkbar förändring. Hon var dessutom den av deltagarna som tidigt avslöjade att hon skulle medverka i programmet.

– Jag är cool med det jag lagt upp på Instagram och vet att Fyran är det också. Jag kommer att fortsätta lägga upp bilder på mig, för jag vet att jag inte kommer avslöja någonting förrän programmet är avslutat, säger Anna Book.

Ett av kraven var till exempel att deltagarna inte fick visa upp hela kroppen på bilder. Men det har Anna lyckats göra båda en och två gånger. Senast dök hennes helfigur upp på Tomas Brolins, 47, Instagram.

Summan av kardemumman är att TV4 anser att det är för svårt för offentliga personer att hålla deras förändrade utseende hemligt i sociala medier och har därför valt att inte hålla så hårt på den regeln.

– Eftersom vi inte kan kontrollera alla som träffar våra deltagare på gatorna och som vill fotas med dem, så blir det annorlunda när det rör sig om offentliga personer och inte ”vanliga” deltagare, säger Amanda Hjärtmyr, pressansvarig på TV4.

Foto: TV4

Annons