LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Book talar ut om svåra tiden: ”Just nu är det tungt”

22 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Anna Book
Sångerskan Anna Book har länge levt i offentlighetens ljus.
Nu öppnar hon upp om den tuffa tiden och vilka som fanns som stöd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Dalén avslöjar drömgästen i Paradrätten: ”Kommer aldrig ge upp…”Brand logo
Sofia Dalén avslöjar drömgästen i Paradrätten: ”Kommer aldrig ge upp…”

Sångerskan Anna Book, 52, har varit en självklar del av den svenska nöjesscenen sedan mitten på 1980-talet. Hon fick sitt stora genomslag när hon 1986 ställde upp i Melodifestivalen med låten ABC. Bidraget kom på en femte plats men blev extremt populär bland det svenska folket. Hon ställde även upp i tävlingen 1987 med bidraget Det finns en morgondag, och sedan igen 20 år senare med bidraget Samba Sambeiro.

Idag är Anna en välkänd svensk profil som lever lite utanför rampljuset. Familjen och hälsan är det centrala i Annas liv, men då och då gör hon en välkomnad comeback i tv-rutan.

Anna Book öppnar upp om den tuffa tiden

För några veckor sedan öppnade Anna upp om att hon genomgår en tuff tid i livet just nu. Det var när artisten inte publicerat något på fem dagar som frågorna började väckas, hon brukar nämligen inte vara tyst så många dagar. När hon väl publicerade en bild berättade hon om den senaste tiden.

Annons

"Livet är fint på så många sätt och jag är tacksam, men det är också skört och fullt av tvära kast ibland. Jag vet att jag är positiv och jag vill visa er värme, glädje och härliga saker här. Men livet är också smärtsamt, sorgligt, tufft och det handlar ju inte alltid bara om en själv man rår inte på allt. Så jag vill bara tala om att jag är i en sådan tid just nu då jag kämpar för allt som betyder något för mig, det viktiga, jag vet att jag är starkare än jag tror…", skriver hon och fortsätter:

"Men usch vad mycket tyngd jag bär på mina axlar i nuläget, Gud är inte nådig just nu - fast jag vet att han aldrig lägger mer på mina axlar än vad han vet att jag mäktar med. Men just nu ÄR det tungt, jag är också lycklig förväntansfull och tacksam för sååå mycket i livet så snälla missförstå mig inte. Men jag bär också på stor oro, tvivel, osäkerhet, ovisshet ja ni förstår säkert mitt i luddigheten, jag orkar inte vara tydligare just nu. Hur som helst så är jag van att kämpa och ger inte upp."

Va det är för något hon genomgår berättade hon dock inte.

Anna Book berättar om bakslaget i Melodifestivalen

Nyligen gästade Anna Youtube-serien Paradrätten som drivs av Sofia Dalén och Kalle Möller. Paradrätten är ett lättsamt intervjuformat där gästerna får laga sin paradrätt samtidigt som de pratar om livet med Sofia.

Annons

När de förbereder maten frågar Sofia om låten som Anna skulle ställa upp med i Melodifestivalen 2016. Men som blev diskad i sista stund.

– Våran favoritlåt Himmel för två blev ju diskad. Enligt Camilla Läckberg, som skrev texten, är låten det enda diskade bidraget i Melodifestivalens historia, säger Sofia.

– Helt sjukt. Det var en käftsmäll och jag blev så ensam. Den enda som var där var ju Camilla. Och faktiskt en säkerhetsvakt, som var fantastisk och följde med mig bakom och till hotellet, säger Anna.

Anna berättar att hon fick erbjudandet om att framföra numret ändå men då som gästartist.

– Aldrig i helvete. Vad fan ska jag göra det för? Sen är ju jag sådär, jag fattar att de inte menar något illa med det och jag tänkte att jag och flera andra har ju slitit för det här. Men det var faktiskt bara Camilla som var hos mig efteråt, berättar Anna.

– Jag fattar att det måste varit fruktansvärt, säger Sofia.

Anna berättar att trots bakslaget med diskvalifikationen var det fint att media slöt upp bakom henne och skrev fina, positiva saker.

– Jag fick mycket stöd från tittare.

Anledningen till diskvalifikationen var att samma låt tävlade redan 2014 i Moldaviens uttagning till Eurovision.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons