Anna Bergendahls beslut om musikkarriären efter Melodifestivalen

Anna Bergendahls vändning efter melodifestivalen
När hon var aktuell med Melodifestivalen var hon rädd för att behöva välja mellan läkarstudierna och musiken. Nu berättar Anna Bergendahl hur det blev för Hänt. ”Just nu är det bara musik som gäller”, säger hon.
Annons

Anna Bergendahl, 27, vann Melodifestivalen 2010 men misslyckades sedan i Eurovision Song Contest. Sedan dess har hon hållit sig borta från tävlingen tills när hon i år gjorde comeback med bidraget Ashes to ashes.

Samtidigt som musikkarriären återigen tagit fart har Anna Bergendahl en ny karriär på gång. Sedan 2014 studerar hon till läkare och under Melodifestivalen berättade hon att hon kanske kommer behöva ta en paus från studierna för att hinna med allt.

Annons

– Det är som en relation där man inte vet var man står med allting nu. Om det tar fart på riktigt så kommer jag ju ta en paus, sa Anna Bergendahl då.

Nu berättar hon hur hon slutligen valde att göra med karriärvalet.

Annons

– Jag har tagit en paus. Men jag fick hem min kandidatexamen i brevlådan häromdagen så det är jag väldigt stolt över, säger hon.

Hur länge tänker du ta en paus från studierna?

– Vi får se när jag tar upp det igen. Just nu är det bara musik som gäller, säger hon.

Framöver vill Anna Bergendahl kombinera båda bitarna.

– Jag har ju både studerat och sysslat med musiken i drygt tre års tid så det går ju. Jag vill fortsätta göra båda delarna resten av mitt liv. Men just nu är det bara musik, säger hon.

Jobb hela sommaren

I sommar har Anna Bergendahl bara jobb inplanerat, men det gör henne ingenting. I jul ska hon turnera med bland annat Mendez, Jessica Andersson, Hanna Ferm och Kaliffa.

Annons

– Det är en stor sommarturné nu, sen har jag en jullturné med ”Stjärnklart” i vinter.

Vad har du planerat utöver jobb då?

– Ingenting. Bara jobb.

Orkar du med det eller hade du behövt lite semester?

– Jag orkar, för mig är musik som semester. Jag tycker att det  är så himla roligt. Jag får se Sverige och hänga med mina musiker, säger Anna Bergendahl.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…