Anna Bergendahls besked om karriären – kan tvingas ta paus

Anna Bergendahls vändning efter melodifestivalen
Anna Bergendahl har blivit en favorit i Melodifestivalen 2019. Nu kan hon dock tvingas ta en paus.
Annons

Anna Bergendahl, 27, har gjort storstilad comeback i Melodifestivalen. 2010 vann hon hela tävlingen med låten This is my life. I år ställde hon upp igen med låten Ashes to ashes, en låt som via Andra chansen tog sig till finalen.

Annons

– Jag kände nu på Andra chansen att jag hade så mycket mer självförtroende och jag har fått känna så mycket kärlek och bekräftelse från både media, men också från folket, och då går man in med en helt annan känsla, säger Anna när Hänt träffar henne på artisthotellet i Stockholm innan finalen.

Hon berättar att det var nervöst inför den första deltävlingen.

– Jag tyckte att jag hade en stark låt och det tycker jag fortfarande. Men väldigt mycket är upp till mig och vad jag levererar på scenen. I Göteborg var jag väldigt nervös. Man går in i blindo och vet inte vad folk kommer att tycka om det man gör.

Annons

Att låten skulle få ett så stort genomslag hade hon aldrig kunnat ana. Bland annat ligger den etta på Svensktoppen och har toppat Spotifys listor de senaste veckorna.

Anna Bergendahl vill ta paus

Efter vinsten 2010 har Anna Bergendahl dragit sig tillbaka från rampljuset. Hennes pappa blev sjuk och sångerskan har öppet berättat om sin kamp mot psykisk ohälsa och ångest. Idag har hon äntligen återhämtat sig. Hon studerar till läkare och säger själv att hon är lyckligare än någonsin.

Just nu finns det bara ett problem. När musikkarriären återigen har börjat ta fart får studierna ta smällen istället.

– Det är som en relation där man inte vet var man står med allting nu. Om det tar fart på riktigt så kommer jag ju ta en paus, säger Anna.

Att ta uppehåll från studierna är dock inget ovanligt berättar hon.

– Det är ingen stor grej att göra det. Folk får barn, folk gör ett annat ett tag. Det finns många elitidrottare på skolan som åker på VM så läkarprogrammet finns ju kvar.

Annons

Redan nu har hon både musikvideo, turné och ett nytt album inplanerat efter Melodifestivalen.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…