LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Anna Bergendahls okända sorg – nu bryter hon tystnaden

25 jul, 2022 
Anna Bergendahl
Anna Bergendahl gjorde fullständig succé i Idol 2008.
Sedan dess har hon bland annat medverkat i Melodifestivalen – nu senast i år.
Nu öppnar hon upp sig om den okända sorgen.
Annons
Theoz öppnar upp om tuffa tiden: ”Jag var mobbad”Brand logo
Theoz öppnar upp om tuffa tiden: ”Jag var mobbad”

Sångerskan Anna Bergendahl, 30, sökte framgångsrikt till den populära sångtävlingen Idol 2008. På hennes audition fick hon fina lovord från den eminenta juryn och hon slutade upp på femte plats.

Två år senare ställde hon upp i Melodifestivalen där hon kammade hem hela tävlingen med bidraget This is my life och fick representera Sverige i Eurovision song contest. Däremot kvalificerade sig låten inte hela vägen till finalen som hölls i grannlandet Norge.

Dessutom har vi sett den omtyckta sångerskan i program som Lotta på Liseberg, Allsång på Skansen och Sommarkrysset.

Anna Bergendahl om finalen i Melodifestivalen

Men i år var det dags igen! Anna äntrade återigen Melodifestival-scenen med låten Higher Power som tog sig till final. Men väl i finalen blev det inte riktigt som hon tänkt sig, och hon slutade upp på en sista plats i tävlingen.

Annons

Men det verkade däremot inte göra Anna särskilt besviken. I en intervju med Aftonbladet berättade hon om hur tacksam hon var över att ens få stå i final.

– Jag har fått vara med i final fyra gånger i mitt liv och jag har också min parallella karriär som jag jobbar väldigt hårt för. Så jag har två drömmar och det är få förunnat att stå i Melodifestivalfinal. Det skickas in tusentals bidrag och jag fick vara en av dem tolv som fick vara i finalen, sa hon till tidningen.

Den okända sorgen – nu bryter hon tystnaden

Nu under sommaren syns hon uppträda runt om i Sverige med bland annat sin nya singel Demons and dreams.

– Demons and Dreams är för mig en härlig live-låt som det ska bli roligt att ta med ut på sommarturné, säger Anna Bergendahl själv om singeln.

Men Anna berättar även att låten har en mörkare betydelse. Den handlar nämligen om en vän som var med i en tragisk olycka.

– Låten handlar om en olycka en närstående till mig var med om och hur mycket tur man kan ha i oturen. Hur nära ögat det kan vara, hur rädd man blir, vad man lär sig av det och de nya perspektiv man får, berättar hon.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TV4

Annons