LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anna Anka förlorade vårdnaden för sina två barn – berättar om sorgen

14 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Anna Anka & Paul Anka
Tre år har gått sedan Anna Anka förlorade vårdnaden över sina barn.
I en intervju med Hänt berättar Anna nu hur relationen till hennes exmake ser ut idag, och om sorgen att inte ha någon kontakt med sina barn.
– Omänskligt, säger hon.
Annons
Anna Ankas öppna brev till Elena Belle efter makens död: ”Det är upp till oss”Brand logo
Anna Ankas öppna brev till Elena Belle efter makens död: ”Det är upp till oss”

Tv-profilen Anna Anka och sångaren Paul Anka var gifta i två år, och under tiden som gifta fick svenska folket följa med i deras vardag i det populära reality-programmet Svenska Hollywoodfruar. Det var då en minst sagt kontroversiell Anna tittarna möttes av, och under hennes tid i programmet ledde många utav hennes uttalanden till stora rubriker i massmedia. I en intervju i Skavlan berättade hon hur Paul ställde sig till de starka reaktionerna.

– Han säger "you go girl! You have the power!", men vi båda är chockade att jag har skapat den här mediahysterin, sa hon då.

Men år 2010 kunde man läsa att det kända paret hade bestämt sig för att gå skilda vägar efter två år som äkta makar, och tiden efter skilsmässan blev allt annat än lugn. Inte lång tid efter separationen inleddes nämligen en vårdnadstvist om den gemensamma sonen Ethan på Pauls begäran, och för drygt tre år sedan kom beskedet från domstolen att Annas exmake skulle få enskild vårdnad om sonen. I en intervju med Hänt berättar Anna om det stormiga förhållandet med Paul.

Annons

– Jag förstod inte vad det var som gjorde att det blev bråk och stormigt hela tiden. Han hade sina värderingar och jag visste inte mina värderingar och då blev det fullständigt kaos, säger hon innan hon fortsätter:

– Men nu när jag ser tillbaka så vet jag exakt vad jag har gjort och sagt för att han skulle få de känslorna och bli arg på mig.

Anna Anka om relationen till Paul Anka idag

Flera år har nu gått sedan Paul fick ensam vårdnad för deras gemensamma son Ethan och Anna har många gånger pratat öppet om sorgen över att inte kunna träffa sin son. Nu berättar Anna hur relationen till hennes exmake ser ut idag.

– Paul och jag har inte haft någon relation efter allt med vårdnadstvisten och rättegången för jag accepterar det som hände. Så jag tänker inte fortsätta hålla på att bråka med honom, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

– Hur han ser på mig och vad han tycker om mig det är hans perspektiv medan jag har ett helt annat perspektiv på det. Jag tycker bara det är onödigt. Det kommer till en punkt där man måste se framåt, man kan inte bara leva i dåtiden. Även fast det de gjorde mot mig var omänskligt så vill jag inte sitta och älta det hela mitt liv.

Anna Anka om sorgen över barnen

Förutom sonen Ethan har Anna även dottern Elli tillsammans med en tidigare kärlek, och då barnen har vuxit upp med varandra har de alltid haft en nära relation. Men efter vårdnadstvisten har Anna fått höra att syskonen inte längre får träffa varandra - vilket har sårat henne djup.

– Jag vet vilken otrolig sorg det har varit för de att förlora sin mamma, men att förlora varandra är nästan ännu värre. För jag hade ändå hoppats på att de iallafall hade varandra, och då kände jag att det var en trygghet för mig att de har varandra och kan prata om mamma, och att de har gemensamma minnen som skulle kunna hålla de ihop och underlätta sorgen för de, säger hon innan hon fortsätter:

– Så det tycker jag var så hemskt att de inte fick ha det här tillsammans och kunna dela den erfarenheten och kunna stötta varandra. Det tycker jag var det jobbigaste.

Annons