Anna Anka förlorar vårdnaden om båda barnen: "En dag kommer de alla att dö"

Förra Hollywoodfrun Anna Anka förlorade vårdnaden om sin dotter för några år sedan. Nu förlorar hon även sonen Ethan som hon har med Paul Anka. "Det som hänt är berättigat", säger exmaken till tidningen Hänt i Veckan.

Förra Hollywoodfrun Anna Anka, 43, förlorade nyligen vårdnaden om sin 12-åriga dotter Elli som hon har ihop med exmaken Lou Yeager. Men familjeolyckan stannar inte där – tidningen Hänt i Veckan skriver i sitt nya nummer att hon nu också förlorat vårdnaden som sonen Ethan, 8, som hon har ihop med världsberömde artisten Paul Anka, 73.

– Det som hänt är berättigat, säger den Paul i en kommentar till tidningen.

LÄS MER: Därför slutar Camilla Läckberg med Instagram: ”Vad är det för jävla beteende?”

När han och Anna Anka bröt med varandra 2010 hade de delad vårdnad. Men allt ändrades enligt Paul i höstas.

– Anna blev förändrad när hon hörde att jag hade förlovat mig, säger Paul Anka som i augusti friade till nya flickvännen Lisa Pemberton.

Anna har idag inte vårdnaden om något av sina barn. Foto: IBL

Anna har idag inte vårdnaden om något av sina barn. Foto: IBL

Annas ilska ska sonen Ethan mot sin vilja flera gånger ha tvingats ta del av, något han den 29 oktober 2014 berättade för sin läkare.

”Ethan förklarade att det vanligtvis handlar om att Anna säger saker i stil med ‘din gamla jävla pappa borde inte vara ihop med den jävla häxan och en dag kommer de alla att dö och då kommer vi att vara helt ensamma'”, skrev läkaren i ett vittnesmål till rätten.

LÄS MER: 10 gifs med Charlie Hunnam som får oss att bli lite gravida

För domstolen var det något av en repris. I tio år har vårdnadstvisten mellan Anna Anka och exmaken Lou Yeager gällande dottern Elli pågått. I familjedomstolen i Ventura län i Kalifornien finns i dag 21 filer om målet. Där ryms allt från anklagelser om sexövergrepp, misshandel, hjärntvätt och hot – något som Lou Yeager tillbakavisat med stöd från polis, sociala myndigheter och läkare.

Också Anna Anka fick utstå anklagelser. I fjol levererades de av hennes dotter, Elli. Barnläkaren Rhonda Gordon skriver om dem i ett vittnesmål till rätten från hennes möte med flickan den 12 maj 2014. ”Elli informerade mig om att hon hade drabbats av fysisk, känslomässig och psykisk misshandel av sin mamma. Hon sa att hennes mamma hade slagit henne över ansiktet och i bakhuvudet ’hela mitt liv’, och tagit ifrån henne hennes mobil så hon inte kunde berätta för någon eller ta bilder av skadorna.”. I vittnesmålet fanns också anklagelser om sparkar och ett brännmärke.

Anna Anka med barnen. Foto: Thomas Engström

Anna Anka med barnen. Foto: Thomas Engström

I en skrivelse till rätten den 1 januari i år tillbakavisar Anna Anka anklagelserna.

”Lou har hjärntvättat, tvingat och skrämt Elli att komma med de här falska anklagelserna för att få övertaget i vår vårdnadstvist”, skriver hon.

Det hjälpte inte. Den 7 januari i år permanentades domen från i maj i fjol då Lou Yeager tilldelades enskild vårdnad om parets dotter. Då hade Anna Anka redan gett upp och vägrade infinna sig i rätten. Istället skrev hon ett brev som finns med i materialet över vårdnadstvisten.

LÄS MER: Mr Spocks vackra bilder hyllar kvinnor i alla storlekar och former

”På grund av smärtan från pappans inflytande över vår dotter, de känslomässiga, psykologiska och de rättsliga övergreppen mot mig, kan jag inte längre fortsätta den här kampen”, står det bland annat i det tvåsidiga brevet.

– Jag är så lättad. Nu kan jag och min dotter äntligen gå vidare med våra liv, säger Lou Yeager i en kommentar till domstolens beslut.

Paul Anka med nya fästmön Foto: All Over Press

Paul Anka med nya fästmön Lisa. Foto: All Over Press

Förutom förlusten av barnen har Anna Anka drabbats ekonomiskt. Det underhåll på mer än 10 000 kronor i månaden som Lou Yeager betalat till henne har familjedomstolen reducerat till noll. Samtidigt riskerar hon att mista de 8 000 dollar, motsvarande mer än 65 000 kronor, hon hittills fått av Paul Anka varje månad.

Den 18 mars ska ärendet gällande Ethan på nytt upp i rätten. Paul Anka tycker inte att han har kunnat agerat på något annat sätt.

LÄS MER: Tv-bonden Fredriks klumpiga kommentar i ”Realitystjärnorna på godset”

Skärmavbild 2015-03-02 kl. 12.36.15

– Mitt dilemma var att jag måste rädda mitt barn, säger han till Hänt i Veckan.

Anna Anka har inte gått att nås för en kommentar – på sin blogg skriver Hollywoodfrun om saknaden efter sin dotter. Bloggen har inte uppdaterats sedan sista december 2014.

Av Ellinor Eriksson 

Nya numret av Hänt i Veckan finns i butik från och med i dag – onsdag den 4 mars. 

 

Missa inte:

22 bilder som kommer göra din dag om du är perfektionist

10 grymma pranks – så lätt driver du dina vänner till vansinne

Kvinnan testar pole dancing för första gången – här är klippet som gör succé i USA