Anja Pärsons hustru om tuffa familjebeslutet: ”Gör förbannat ont"

14 feb, 2018 
Anja Pärson har lämnat Sverige och familjen för att jobba under OS. Nu berätta hustrun Filippa Rådin om det gemensamma men tuffa beslutet och om saknaden efter Anja.
Annons

Just nu befinner sig alpinlegendaren Anja Pärson, 36, på OS i Pyeongchang i Sydkorea för att rapportera för Eurosports räkning. Hustrun Filippa Rådin tvingas därför bo och leva ensam med barnen i en månad, och det är inte helt uppskattat. Samma dag som Anja hoppade på flyget skrev Filippa om den tuffa tiden hon hade framför sig på sin blogg.

Jag längtar så jag mår illa även fast jag det bara var igår vi vinkade av henne, tanken på att leva själv en hel månad gör ont från toppen till botten, ut i varje hårstrå, in i varje cell! Ledsamheten kommer i skov och den väller liksom över mig som största vågen och jag får kämpa som en tok för att inte bryta ihop framför barnen”, skriver Filippa på sin blogg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Anja och Filippa diskuterade länge om familjen skulle följa med under OS, men till slut kom de fram till att familjen fick stanna hemma. Det på grund av det politiska läget mellan Syd- och Nordkorea.

Annons

Det var pga av världsläget Anja och jag tog ett tufft beslut att familjen inte skulle åka med och att jag skulle stanna hemma med barnen. Men jag tror att sorgen över att inte vara tillsammans nog ändå är störst från att jag faktiskt älskar henne dödligt mycket och inte vill vara utan henne för lång tid”, skriver hon och fortsätter:

Nu går det inte att blunda för att det är det länge tills jag får sitta vid samma frukostbord, dricka en god kopp och planera upp dagen tillsammans. Jag vet att andra har det värre men det ändrar inte att det gör förbannat ont i mig just nu”.

Foto: IBL

Annons