"Familjen-Karlsson"-profilen: Jag fick missfall

"Familjen-Karlsson"-profilen: Jag fick missfall

I realityserien "Karlssons" på TV3 fick vi följa Angelica Karlssons gravidresa. Men det många tittare inte vet är att hon var gravid två gånger och nu berättar hon allt för Hänt.

Angelica Karlsson, 28, är en av de tv-profiler vi lärt känna i Tv3:s program “Karlssons” under hösten. Många tittare kunde glädjas med henne då hon under showen avslöjade att hon var gravid.

Angelica Karlsson

Angelica Karlsson var gravid under nästan hela tv-inspelningen.

LÄS OCKSÅ: Familjen Karlsson är släkt med sierskan Saida

Vi fick följa henne och pojkvännen Alex Råland under tiden de förberedde sig. Och i sista avsnittet fick vi se när paret fick besked om att de väntade en flicka.

Men det tittarna inte fick veta var att Angelica under tiden i programmet fick missfall.

– Jag mådde extremt dåligt efter missfallet både psykiskt och fysiskt. Jag och Alex sörjde för vi hade längtat så mycket. Jag fick dessutom njurbäckeninflammation och åkte till sjukhuset och fick antibiotikakur. Och därefter fick jag veta att jag var gravid igen, mitt under inspelningen.

Angelica Karlsson med pojkvän Alexander Råland.

Angelica Karlsson med pojkvän Alexander Råland.

Angelica Karlsson har ändå varit öppen på sociala medier och berättat om missfallet då hon ville bearbeta sorgen genom att prata om det. Hon insåg snabbt att det var en viktig fråga som berörde många andra kvinnor. Trots det har missfallet inte nämnts i tv-serien.

– Då var jag i vecka 7. Och alla som ser TV-serien tror ju att det här barnet jag väntar nu är samma som i början av tv-serien. De vet inte om missfallet, säger Angelica till Hänt.

Men det dröjde inte länge innan Angelica blev gravid igen.

https://www.instagram.com/p/BNelX34jvs-/?taken-by=angiecaay

LÄS OCKSÅ: Leif-Ivan Karlsson: ”Jante är en hemsk sjukdom”

Men eftersom de var mitt uppe i inspelningarna ville tv-teamet inte ta med missfallet för de tyckte att det rörde till det.

Så de fortsatte inspelningarna fast med en ny graviditet. Så i tv-serien verkar det som om Angelica är gravid ovanligt länge. Men uppmärksamma tittare kunde lista ut att Angelica inte kan ha varit gravid i tolv månader.

– Men det var dubbla känslor. För om vi hade tagit med det i tv hade folk kanske hade hört av sig och blivit så beklagande över missfallet, samtidigt som jag var gravid igen och var orolig för ett nytt missfall, säger Angelica och fortsätter:

– Det var ett par stycken som hörde av sig som faktiskt hade räknat och tänkt “Men kan det här verkligen vara samma barn?”, hon skrattar och lägger till:

– Jag har i princip varit gravid i ett helt år nu, det brukar jag och Alex skratta lite åt faktiskt.

Nu är det snart dags för Angelica att föda.

https://www.instagram.com/p/BOQJPuzjQgP/?taken-by=angiecaay

Hon bestämde sig för att föda i Sverige, så det är dessutom första gången på 20 år som hon inte firar jul i Florida. Men för den kommande födseln är hon är inte det minsta nervös.

– Jag känner mig lugn, lycklig, glad och jag längtar så mycket. Och trots allt som hände med missfallet är jag så tacksam för utan den hade jag ju inte väntat på just den här lilla tjejen, Isabelle som jag väntar nu. Jag tror att allting har en mening.

https://www.instagram.com/p/BL0_Ar7DFwt/?taken-by=angiecaay

LÄS OCKSÅ: Familjen Karlsson-profilen Angelica: ”Jag är pappas flicka”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN