Familjen Karlsson-profilen Angelica: ”Jag är pappas flicka”

I tv-programmet "Familjen Karlsson" på TV3 ser vi super-entreprenören Leif-Ivans dotter Angelica som ska bli mamma efter årskiftet.

Hej Angelica! Allt bra?

– Jo tack, det är jättebra!

Familjerna Osbourne, Parnevik och Montazami kan slänga sig i väggen. Sedan en tid tillbaka är det nämligen du och din familj som regerar i tv-tablån! Känns det fantastiskt?

– (Skratt). Jo då, det är jättekul! Men jag gillar ”Parneviks” också. Tycker den realityserien är grymt bra.

Du och din familj badar i miljontals kronor. Vad har rikedomen haft för positiv respektive negativ inverkan på din tillvaro?

– Först och främst är det mycket action i och runt min pappa. Han har alltid uppskattat livskvalitet. Vi har alltid haft pool, fina bilar, helikoptrar och båtar. Det har varit roligt att växa upp med allt detta. Sedan har vi rest mycket. Det har varit spännande och roligt. Något negativt kan jag inte komma på. Men det är klart, inget har kommit gratis. Vi har jobbat väldigt hårt, allihop.

Har du alltid varit ”pappas flicka”?

– Ja, på så sätt att det är jag som är mest lik honom. Det kan man kanske inte tro, men så är det faktiskt.

Angelica Karlsson med pojkvän Alexander Råland.

Brukar du trakassera Leif-Ivan för hans galet originella namn?

– Nej, jag tycker att han har ett fint namn.

Vem är din farsa mest lik till sättet: Lars-Göran Bengtsson från tv-serien ”Starke man” eller Bert Karlsson från Skara?

– Den första vet jag inte vem det är. Jag tittar så lite på tv.

Bert, då?

– Nej, det finns inga likheter. Inga alls.

Hur gick det till när du träffade din kille Alexander?

– Jag var i Florida. Han kom dit för att hans kompis skulle intervjua pappa till Framgångspodden. Klockan var sju på morgonen. Jag var jättefräsch och utvilad och hälsade på killarna. Sedan mixade jag min morgondrink av grönsaker och frukt. Samma natt hade Alexander och hans kompis varit på en nattklubb och Alexander var fortfarande full, (skratt). Han kom fram till mig och började flirta lite. Jag bjöd honom och hans kompis på en grön hälsodrink medan pappa bjöd på shots vid sidan om. Alexander var på skämthumör men bara jag förstod hans skämt. Tyckte han var så rolig! Han fick mig att skratta från första början. Det var där och då det hände något…

Du är en toppentjej, Angelica! Varför är Alexander värd att ha dig som flickvän?

– För att han är en toppenkille!

Har du jagat Alexander med köttyxa?

– Nej, jag har aldrig behövt göra det. Han har skött sig och varit snäll.

Känns det prima ballerina att vara gravid?

– Ja, nu känns det bra. Jag har haft några jobbiga veckor, men nu har hormonerna planat ut och jag mår jättebra!

Familjen Karlsson – Tony Karlsson, Pierre Karlsson, Angelica Karlsson, Susanne Karlsson och Leif-Ivan Karlsson.

När föds praktbarnet och vad ska det heta?

– Går allt som det ska så föds hon i januari. Hon kommer heta Isabelle. Det är ett namn jag haft på ”namnlistan” sedan jag var liten. Och redan de första veckorna som jag och Alexander var ihop pratade vi om namn. Han sa: ”Isabelle tycker jag är ett fint namn” varpå jag frågade: ”Har du något ex eller någon annan i din historia som heter det?” Det hade han inte. Klockrent, tyckte jag! Det är ett neutralt namn för oss båda.

Hur känner du dig inför mammarollen och allt som den innebär?

– Jag känner mig väldigt trygg, faktiskt. Det trodde jag inte. Jag trodde inte heller att det skulle gå så här fort. Hade tänkt vänta med barn tills jag var 30 plus. Men nu känner jag mig redo.

Vilken är din värsta motgång?

– För några år sedan jobbade jag väldigt mycket och blev väldigt sjuk. Fick hjärnhinneinflammation! Läkarna tog det inte riktigt på allvar och jag fick inte den hjälp jag behövde. Då sökte jag mig till alternativmedicinen. Det var klokt, visade det sig. Jag fick också en tankeställare. Man ska lyssna på sin kropp och inte låta ens prestationskrav styra.

När i livet har du varit lyckligast?

– Nu måste jag säga!

Till sist Angelica, vad skulle du välja: ha ihjäl din egen kidnappare och tillbringa resten av ditt liv bakom galler på Hinseberg, bli attackerad av ett blöjmonster när du sitter på ditt favoritkafé eller bara få vistas utomhus nattetid?

– (Skratt). Ett blöjmonster kan jag hantera. Lite pepparspray och en karatespark, sedan är problemet ur världen!

LÄS OCKSÅ: Familjen Karlsson är släkt med sierskan Saida

Av Ola Lagerström

Foto: IBL

SENASTE NYTT!