TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Andreas Weises ord om uppväxten med pappa Arne Weise

09 dec, 2021 
Arne Weise och Andreas Weise
Andreas Weise har under hela sitt liv fått stå i rampljuset som Arne Weises son.
Idag lever inte hans pappa – men det är under de senaste åren som han reflekterat över hur hans uppväxt egentligen var.
– Han var en kompis mer. Han var inte en förälder, som jag hade behövt, säger han till Expressen.
Annons
Pernilla Wahlgrens plötsliga utspel mot Phillipe Cohen: ”Tycker inte om honom längre”Brand logo
Pernilla Wahlgrens plötsliga utspel mot Phillipe Cohen: ”Tycker inte om honom längre”

Andreas Weise blev känd redan som liten: då han är Arne Weises son. Sedan valde han att delta i Idol och efter det har karriären bara tuffat på.

Utöver det lever han ett familjeliv med sin Sofie Brange, 34, och dottern Ava, 3, och sonen August, 1, ute på Lidingö i Stockholm.

Livet som en kändisson: ”Det har jag fått leva med”

Men att ha en kändispappa är inte alltid lätt. Nu berättar han för Expressen hur han den senaste tiden i livet reflekterat över sin barndom och uppväxt. Det var först efter att han själv blivit pappan som han fick perspektiv på uppväxten – där han ständigt sågs som just Arne Weises son.

– Det har jag fått leva med. Jag har varit generös genom åren och inte sagt vad jag har tyckt om det, men jag känner att jag inte orkar fejka det. Jag har lidit något enormt av det, för jag har aldrig kunnat hitta mig själv, från det att jag var liten. För mig var vändpunkten när jag fick barn. Man slutar att bry sig om såna grejer när man får barn, säger han till Expressen.

Annons

Insikten efter Arnes död:” Jag hade behövt en förälder”

Han förklarar vidare för tidningen hur han idag kan se tillbaka på tiden som att hans pappa var mer en vän än en förälder.

– Jag skulle säga att vi, sedan det hände har det hänt väldigt mycket. Jag har haft barn i fyra år och hittat lite vilken förälder jag är och vill vara, och vilken förälder min pappa var. I det har jag insett att min pappa inte var en förälder, han var en kompis mer. Han var inte en förälder, som jag hade behövt. Där har min mamma varit den som dragit det stora lasset. Pappa var mer en glad kompis, men jag hade behövt en förälder, som jag är till mina barn, säger han i tidningen.

Annons