LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Calle Sterners stöd till Kristin Kaspersen

03 jul, 2020 
AvLovisa Ström
2018 förlorade Sverige en minst sagt älskvärd person.
Sångaren Barbo "Lill-Babs" Svensson hade efter en kamp mot hälsan tillslut somnat in.
Nu visar Calle Sterner sitt stöd till dottern Kristin Kaspersen två år senare.
Annons
Allt om Kristin KaspersenBrand logo
Allt om Kristin Kaspersen

Den 3e april 2018 var en sorglig dag för Sverige. Det var dagen vi förlorade en av våra mest folkkära artister och personligheter, Barbro “Lill-Babs” Svensson. Hon hade då åkt landet runt och underhållit oss på olika sätt i hela 65 år.

Men för somliga var inte Lill-Babs bara en stjärna, utan också en mamma. Programledaren Kristin Kaspersen, 50, får stöd av sin nära vän Calle Sterner, 30, två år efter sin mammas bortgång.

Den tuffa tiden

Tiden efter Lill-Babs bortgång var som förståeligt tuff för Kristin, och på hennes Instagram har hon vid ett flertal tillfällen öppnat upp sig om sin sorg. Ett år efter dagen då hennes mamma togs ifrån henne skrev hon om sina känslor:

”Jag tänker se kärleken som är grunden till att sorgen är så stor. Vår kärlek. Det gör sorgen ljusare. Rosor doftar inte lika gott som din hud, men du älskade rosor och det doftar hemma. Så jag doftar lite extra i dag, drar några djupa andetag.”

Annons

I ett andra inlägg på instagram skriver hon också:

”Du är inte bara vår mamma, mormor och mormorsmor. Du är allas Lill-Babs och du saknas oss. För ett år sen somnade du in. Varje dag vaknar jag med dig i mitt hjärta! Älskar dig!”.

Det har nu gått två år sedan dagen vi alla minns med sorg och Kristin nämner ofta fortfarande sin mamma.

Får stöd av gamla vännen

På nationaldagen förra året invigdes Lill-Babs-museet på Stenegård i Järvsö. Där man kan se allt om Lill-Babs karriär från att hon startade och framåt. På sin Instagram uppmanar nu Kristin hennes följare att besöka det fina museet.

“Idag slår vi upp portarna igen till mammas museum på Stengård. Det är öppet varje dag mellan kl 11-15 fram till 16 augusti. Hoppas ni hälsar på om ni har vägarna förbi. Varmt välkomna!”, skriver hon under en bild på hennes mamma som ung.

Bland hennes vänner är det många som är snabba med att visa sitt stöd, bland annat den nära vännen och tidigare danspartnern Calle Sterner. Andra bekanta namn som också visar sin kärlek till programledaren är sångfåglarna Sonja Aldén och Sigrid Bernson.

Annons

Även andra följare till Kristin passar på att berätta vad hennes mamma har betytt för dem genom åren.

“Jag är 67 år och i mitt barndomshem så hittades på vinden ett gammalt fanclub vykort från LillBabs till mig. Vid den tiden var jag 10-12 år, och enda sedan dess så har jag haft/har henne som min idol. Fastän jag aldrig har träffat henne, så känns hon så levande för mig, och jag kan inte acceptera att hon inte längre finns med oss. Underbaraste, härligaste personen som tagit mig med storm under då många år”, skriver en.

Annons