Andreas Weises ord inför känslosamma hedrandet av pappa Arne

Andreas Weise och Arne Weise.
Under julafton syns Andreas Weise i tv-rutan under SVT:s direktsändning för att hedra sin pappa Arne Weise.
Nu berättar han hur det känns inför det känslosamma uppdraget.
– Jag får en chans att bearbeta det här med pappa och jag tror att det här är den största anledningen till att jag gör det här, säger han till Expressen.
Annons

Julvärden Marianne Mörck, 70, får sällskap i tv-rutan under julafton – av Andreas Weise, 33. Han vill hedra sin bortgångne pappa Arne Weise, som i 26 år tände ett ljus under högtidens direktsändning.

Det var tidigare i år som Arne Weise gick bort, 89 år gammal.

Annons

Idag på eftermiddagen sa vi farväl till vår älskade pappa när han lugnt och stilla somnade in i sin säng”, skrev Andreas Weise då på Instagram.

Nu berättar Andreas Weise för Expressen hur det känns inför sändningen. Han förklarar att det känns som ett hedersuppdrag, som känns rätt att göra.

– Det är många olika känslor kring det här men det var ett uppdrag som SVT kontaktade mig om för ett tag sen, och efter mycket om och men så valde jag till slut att tacka ja, säger Andreas Weise till tidningen.

Annons

Känslosamt uppdrag

Andreas förklarar vidare för Expressen att han gör det för sin pappas skull. När han får frågan om han tvekade inför att tacka ja svarar han att så inte var fallet.

– Nej tvivlade skulle jag inte säga, det är mer att det är ett ganska stort uppdrag att ta sig an och och väldigt känslosamt så klart, jag förutsätter att det inte är någon jättelätt sak att göra. Men samtidigt känns det fantastiskt att få hedra och hylla sin pappa. Det är faktiskt det jag gör. Därför kändes det rätt.

Andreas Weise kommer att vara med under programmet till och från tillsammans med Marianne Mörck under julafton. De ska förutom att prata till tittarna även spela ett par låtar, för att skapa en fin julstämning. För Andreas Weise känns det fint att veta att han gör något som hans pappa skulle uppskatta. Han ser det även som slags bearbetning med sin sorg.

Annons

– Det är en stor anledning till varför jag gör det. Jag kände att när jag fick den här frågan så kände jag att jag får en chans att bearbeta det här med pappa och jag tror att det här är den största anledningen till att jag gör det här. Det känns som att jag får en direkt koppling till honom. Det är som att knyta säcken lite på något sätt. Sen hur jag kommer att känna och hur det kommer att gå när det väl är dags, det vågar jag inte ens drömma om – men det ska nog gå bra, säger han till Expressen.

FOTO: TT/Eero Hannukainem, TT/Jan-Erik Henriksson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…