LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Alcazar-Andreas Lundstedt lycka efter HIV-diagnosen: ”Smittfri”

09 dec, 2023 
Linn Seipel
Andreas lundstedt alcazar
Schlagerstjärnan Andreas Lundstedt har förutom musikaliska framgånger synts som en slags ambassadör för sjukdomen HIV.
Nu berättar han om behandlingen som gjorde honom smittfri!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Andreas Lundstedt om kärlekslyckan: ”Inget drama”Brand logo
Andreas Lundstedt om kärlekslyckan: ”Inget drama”

Både på egen hand och med musikgruppen Alcazar har man sett Andreas i allt från i allt från Melodifestivalen till Allsång på Skansen.

Andreas Lundstedt aktuell med Diggiloo-turné 2024

Förra året var också första året efter 14 års paus som Andreas turnérade med Diggiloo. Och i år är det dags igen!

”Som en gnistrande discotornado, en sprudlande virvelvind av glädje, dansade och sjöng sig Andreas Lundstedt genom Sommarsverige tillsammans med Diggiloo-familjen 2023. Ingen ville att det någonsin skulle ta slut – inte publiken, inte musikerna, inte artisterna. En sådan tur för oss alla att det blir en fortsättning – det blir sommar igen, det blir Diggiloo igen och Andreas Lundstedt följer med i år igen!”, står det på den officiella hemsidan Diggiloo.com.

Annons

Förutom enorma musikala framgångar finns också ett annat område som Andreas Lundstedt förknippas med. Ett kanske mindre roligt – men ett ack så viktigt sådant. Han var nämligen först i Sverige med att gå ut med att han är HIV-positiv.

Andreas Lundstedt om HIV-diagnosen: ”Helt smittfri”

När han fick diagnosen var det dock inget han planerade. Länge dolde Andreas sin hemlighet för alla, tills det att en journalist ska ha hotat med att ha med informationen i dennes bok. Då beslutade sig Andreas för att ta makten över sin historia.

– Jag fick väldigt mycket kärlek. Det har varit fantastiskt. Och nu har jag inget problem med att vara den som står längst fram på barrikaderna som hiv-ambassadör och visa att så här ser en hiv-smittad ut i dag, har han tidigare berättat i ett avsnitt av intervjuprogrammet Helt sjukt, skriver Allas.

I samband med World Aids Day som inträffade nyligen lade Andreas upp ett nytt inlägg på Instagram, för att informera om de behandlingsmöjligheter som faktiskt finns idag.

”Visste ni att HIV är ett virus som orsakar en kronisk infektion men dagens behandling fungerar så jäkla bra att den som har HIV kan leva lika länge som vem som helst. Behandlingen gör DESSUTOM att HIV inte kan överföras vid sex, man är alltså helt smittfri! Otroligt häftigt! Testa dig om du tror att du utsatt dig för en risk. Svaret kan ge dig ett friskt liv! Läs mer på noaksark.org”, skriver Andreas fyllt av flera röda hjärtan, gör hashtagen #worldaidsday och taggar in: @riksforbundetnoaksark @noaksarkstockholm.

FOTO: Karin Törnblom/ Jonas Hessman / TT, Instagram

Annons