LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Andreas Lundstedts stora lycka – nu berättar han: ”Längtar”

21 jan, 2023 
Jonna Lawaetz
Andreas Lundstedt
Discokungen Andreas Lundstedt har under hösten varit på sin hyllningsturné till George Michael.
Till Hänt berättar han om framtidsplanerna och den nya showen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Theoz avslöjar detaljerna i sitt nummer i MelodifestivalenBrand logo
Theoz avslöjar detaljerna i sitt nummer i Melodifestivalen

Discokungen Andreas Lundstedt, 50, har gjort pop och disco till sitt signum. Under hela hans aktiva år som artist har det varit dessa två genrer identifierat honom som artist. När Andreas bildade bandet Alcazar 1998 tillsammans med Tess Merkel, 52, och Annika Kjærgaard, 51, var det inget snack om vilken typ av musik de skulle framföra – disco, såklart!

Bandet har genom åren haft flera medlemmar. 2002 gick Andreas dåvarande pojkvän Magnus Carlsson, 48, med i bandet. Men sedan 2007 har Alcazar bestått av Andreas, Tess och Lina Hedlund, 44. Alcazar har varit med i Melodifestivalen vid flertalet tillfällen och har haft stora framgångar med flera internationella radiohits under 2000-talet.

Andreas Lundstedt om splittringen med Alcazar

För fem år sedan kom Alcazar med beskedet att de skulle lägga ner bandet, efter 20 år. De begav sig ut på en på en sista nationell turné, 20 years of disco – mission completed.

Annons

Splittringen tog hårt på Andreas och när han gästade Kristin Kaspersen podcast Nyfiken på, berättade han om att sorgen kunde liknas vid en skilsmässa.

– Det var fruktansvärt jobbigt, det var en skilsmässa av dess like, säger Andreas och fortsätter:

– Jag har haft Alcazar i mitt liv i 20 år. Alcazar var min och Alexander Bards idé från början. Så det var ju som att den här Alcazar, som vi nästan såg som en fjärde medlem, sakta, sakta tynade bort. Att syret bara försvann.

Andreas Lundstedts lycka – nu bekräftar han showen: ”Längtar”

Sedan splittringen med Alcazar har Andreas satsat på sin solokarriär. Under hösten 2022 var Andreas varit ute på sin hyllingskonsert, Freedom, till popartisten George Michael. När konserten hade avslutats hintade artisten om att vi snart skulle gå se honom på scenen igen.

Annons

Bara dagar efter att sista showen gick av stapeln meddelade Andreas på Instagram att showen gör en sista föreställning. Tanken var att det bara skulle bli en show men på grund av efterfrågan på biljetterna, adderades ytterligare en föreställning.

När Hänt träffar Andreas på röda mattan inför premiären av Peter Pan går åt helvete, berättar han om planerna.

– Jag gör en George Michael hyllning på Cirkus. Den 20 maj kommer vi att köra två stycken shower och det är en dröm, säger Andreas och fortsätter:

– Det ska bli så kul. Vi körde en höstturné och nu ska vi in på Cirkus och jag längtar!

FOTO: JOHANSSON THOMAS/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

Annons