ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Då kan Alcazar göra comeback – Andreas Lundstedt avslöjar

27 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Alcazar
Andreas Lundstedt var en av de tre medlemmarna i disco-gruppen Alcazar.
Nu berättar han om känslorna om Alcazars splittring och avslöjar när Alcazar kan göra en comeback.
Vi ska alla tre ha tiden för en reunion”, skriver artisten till Hänt.
Annons
Därför har inte Lina Hedlund och Nassim Al Fakir gift sig: ”Vill inte...”Brand logo
Därför har inte Lina Hedlund och Nassim Al Fakir gift sig: ”Vill inte...”

Discokungen Andreas Lundstedt, 50, har gjort pop och disco till sitt signum. Under hela hans karriär som artist har det varit dessa två genrer identifierat honom som artist. När Andreas bildade bandet Alcazar 1998 tillsammans med Tess Merkel, 52, och Annika Kjærgaard, 51, var det inget snack om vilken typ av musik de skulle framföra – disco, såklart.

Bandet har genom åren haft flera medlemmar, 2002 gick Andreas dåvarande pojkvän Magnus Carlsson, 48, med i bandet. Men sedan 2007 har Alcazar bestått av Andreas, Tess och Lina Hedlund, 44. Alcazar har varit med i Melodifestivalen vid flertalet tillfällen och har haft stora framgångar med flera internationella radiohits under 2000-talet.

Den stora sorgen när Alcazar splittrades

I början av 2018 meddelande Alcazar att de skulle lägga ner bandet och de begav sig ut på en sista nationell turné, 20 years of disco – mission completed.

Annons

Innan fansen ens hade bearbetat sorgen om splittringen återförenades bandet och den 4 augusti 2018 stod alla fem bandmedlemmar på scenen samtidigt, för att uppträda på Europride.

Nyligen gästade Andreas Lundstedt senaste avsnittet av Kristin Kaspersens, 53, podcast Nyfiken på. Kristin och Andreas pratar om det enorma avtrycket Alcazar satte, och sorgen med splittringen.

– Det var fruktansvärt jobbigt, det var en skilsmässa av dess like, säger Andreas och fortsätter:

– Jag har haft Alcazar i mitt liv i 20 år. Alcazar var min och Alexander Bards idé från början. Så det var ju som att den här Alcazar, som vi nästan såg som en fjärde medlem, sakta, sakta tynade bort. Att syret bara försvann.

Andreas Lundstedt avslöjar – då kan Alcazar göra comeback

Vidare fortsätter Andreas berätta att det var en nödvändighet att splittra gruppen och trots sorgen han kände i stunden, så var uppbrottet det bästa beslutet de som grupp kunde ta.

Annons

– Hon [Tess Merkel] såg att vi alla skulle inte fortsätta, vi ska ta en paus, eller sluta för evigt, det vet man inte. Alcazar kan komma tillbaka, säger han i avsnittet och fortsätter:

– Man vet aldrig, vi går på känsla. Vi älskar Alcazar och vi gjorde faktiskt ett litet gig häromveckan. Ett hemligt gig och vi hade time of our lives, vi hade så roligt!

När Hänt når Andreas skriver han att gruppen inte har pratat om en comeback mer än att de i lösa termer pratar om att det vore kul att någon gång återförena Alcazar, men att det krävs ganska mycket för att det ska ske.

Vi ska alla tre ha tiden för en reuinon och eftersom vi alla tre jobbar mycket med så många egna grejer kommer det nog dröja tills våra kalendrar synkar, så vi alla kan lägga undan allt annat för en Alcazar-återförening. Så, man vet aldrig”, skriver han i ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Annons