Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter bråken: Alcazar återförenas under Europride

Alcazar ska återförenas med de gamla medlemmarna Magnus Carlsson och Annika "Annikafiore" Kjaergaard.

Alcazar ska återförenas med de gamla medlemmarna Magnus Carlsson och Annika "Annikafiore" Kjaergaard. Bandet gör en unik spelning under Europride i Stockholm.

Disco-gruppen Alcazars historia är brokig. Bandet bildades 1998 och bestod först av Andreas Lundstedt, 46, Tess Merkel, 48, och Annika “Annikafiore” Kjaergaard, 47. Fyra år senare fick Alacazar tillökning av Andreas Lundstedts pojkvän, dansbandssångaren Magnus Carlsson, 44.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Men lyckan blev inte långvarig i kärlekskvartetten.

2003 tog förhållandet mellan Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson slut, men de fortsatte ändå turnéra ihop som ett band i två år till, innan Alcazar tog en paus.

När Alcazar återförenades igen 2007 meddelades det att både Magnus Carlsson och Annika “Annikafiore” Kjaergaard hade hoppat av gruppen. Den officiella anledningen till att Annikafiore inte längre var en medlem var att hon hade brutit foten, men sanningen var egentligen en helt annan. Annikafiore hade blivit sparkad.

“Managern sa att hon aldrig hört någon skrika så som Annika gjorde. Det var ett primalskrik, hon bara föll ihop”, skriver Andreas Lundstedt i boken Alcazar – Carpe Disco om vännen och kollegans reaktion efter att hon fick beskedet.

Annikafiore ersattes av Lina Hedlund, 40, men Annika har berättat i efterhand att hon kände sig extremt sviken och att det tog flera år innan hon pratade med sina tidigare bandmedlemmar igen.

Men nu avslöjar Aftonbladet att gruppen ska återförenas som sin helhet!

Under Europrides stora avslutningsgala på Östermalms IP i Stockholm på lördag står bandet på scen för en unik spelning.

“Vi ska snurra upp hela publiken i vår enorma discokula och tacka för alla år av hängivet stöd. Med denna för Europride Stockholm unika show vill vi ta med alla på en glittrande, glammig discofärd – All in the name of love”, säger Alcazar i ett uttalande.

Nu spekuleras det också i att Magnus Carlsson och Annika “Annikafiore” Kjaergaard kommer att synas i Alcazars avskedsturné 20 years of disco – Mission Completed, där de tackar fansen efter 20 år på scen.

I början av 2018 kom nyheten om att gruppen Alcazar splittras efter 20 år på scen.

Från början bestod gruppen av Tess Merkel, Annika ”Annikafiore” Kjaergaard och Andreas Lundstedt. Av originalmedlemmarna är bara Tess och Andreas kvar i gruppen idag.

2002 värvades Andreas Lundstedts dåvarande pojkvän Magnus Carlsson till gruppen.

Magnus och Annikafiore lämnade gruppen 2007 och ersattes av Lina Hedlund.

Tess Merkel bedriver idag, tillsammans med maken Kenny Solomons, en barberings-salong.

LÄS OCKSÅ: Alcazar-Tess knäckt efter nya babybeskedet: ”Livet blir som det blir…”

LÄS OCKSÅ: Här är plaggen alla vill ha under EuroPride

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN