LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Alcazar-Tess om beslutet att splittra gruppen: "Jag måste vidare"

24 feb, 2018 
Lina Arvidsson
Efter 20 år lägger discogruppen Alcazar ner. Sångerskan Tess Merkel avslöjar nu att det är hon som ligger bakom uppbrottet.
Annons

Glittriga discogruppen Alcazar lägger ner. Tess Merkel, 47, Lina Hedlund, 39, och Andreas Lundstedt, 45, säger farväl till sina fans med en sista turné.

Därför splittrades Alcazar

Nu berättar Tess Merkel att hon är anledningen till att gruppen försvinner.

– Jag kände i mitt hjärta att jag måste vidare, säger hon till Benjamin Andrée i Kändispodden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tess och Andreas Lundstedt utgör originalmedlemmarna i gruppen, som bildades 1998. Då bestod den även av Annika Kjærgaard, 46. 2002 blev trion en kvartett när Barbados-sångaren Magnus Carlsson, 43, joinade gruppen, men fem år senare hade Annika och Magnus ersatts av Lina Hedlund.

För Tess var beslutet att lägga ner svårt att fatta. 20 år i samma grupp är en lång tid.

– De är min familj, min högra arm och mitt vänstra ben. Det kan man ju inte hugga av bara så där. Speciellt om man inte vill att det ska bli avhugget. Det verkar ju inte klokt. Så ja, det blir en massa känslor som kommer upp till ytan och man är tvingad att möta allt det där som är läskigt, säger Tess.

Annons

Tess Merkel om att sluta med Alcazar

Idag driver Tess Merkel och maken Kenny Solomons, 31, en barberings-salong, och förklaringen till varför hon vill lämna gruppen är att hon vill se vad som finns “utanför den här discobollen”. Många undrar däremot varför hon inte vill vara med längre och hon har inget bra svar.

– Vänner och kollegor förväntar sig en ganska bra förklaring när någon människa plötsligt säger ”Vänta stopp! Jag tycker vi gör det här som vårt sista år”. Jag är ju skyldig att åtminstone komma med en förklaring. Men jag kom inte med något vettigt svar, säger Tess Merkel i Kändispodden.

Foto: IBL

Annons