Alcazar-Tess om beslutet att splittra gruppen: "Jag måste vidare"

Alcazar-Tess om beslutet att splittra gruppen: "Jag måste vidare"

Efter 20 år lägger discogruppen Alcazar ner. Sångerskan Tess Merkel avslöjar nu att det är hon som ligger bakom uppbrottet.

Glittriga discogruppen Alcazar lägger ner. Tess Merkel, 47, Lina Hedlund, 39, och Andreas Lundstedt, 45, säger farväl till sina fans med en sista turné.

Därför splittrades Alcazar

Nu berättar Tess Merkel att hon är anledningen till att gruppen försvinner.

– Jag kände i mitt hjärta att jag måste vidare, säger hon till Benjamin Andrée i Kändispodden.

Tess och Andreas Lundstedt utgör originalmedlemmarna i gruppen, som bildades 1998. Då bestod den även av Annika Kjærgaard, 46. 2002 blev trion en kvartett när Barbados-sångaren Magnus Carlsson, 43, joinade gruppen, men fem år senare hade Annika och Magnus ersatts av Lina Hedlund.

För Tess var beslutet att lägga ner svårt att fatta. 20 år i samma grupp är en lång tid.

– De är min familj, min högra arm och mitt vänstra ben. Det kan man ju inte hugga av bara så där. Speciellt om man inte vill att det ska bli avhugget. Det verkar ju inte klokt. Så ja, det blir en massa känslor som kommer upp till ytan och man är tvingad att möta allt det där som är läskigt, säger Tess.

Tess Merkel om att sluta med Alcazar

Idag driver Tess Merkel och maken Kenny Solomons, 31, en barberings-salong, och förklaringen till varför hon vill lämna gruppen är att hon vill se vad som finns “utanför den här discobollen”. Många undrar däremot varför hon inte vill vara med längre och hon har inget bra svar.

– Vänner och kollegor förväntar sig en ganska bra förklaring när någon människa plötsligt säger ”Vänta stopp! Jag tycker vi gör det här som vårt sista år”. Jag är ju skyldig att åtminstone komma med en förklaring. Men jag kom inte med något vettigt svar, säger Tess Merkel i Kändispodden.

LÄS OCKSÅ: Alcazar-sångerskans romantiska strandbröllop

I början av 2018 kom nyheten om att gruppen Alcazar splittras efter 20 år på scen.

Från början bestod gruppen av Tess Merkel, Annika ”Annikafiore” Kjaergaard och Andreas Lundstedt. Av originalmedlemmarna är bara Tess och Andreas kvar i gruppen idag.

2002 värvades Andreas Lundstedts dåvarande pojkvän Magnus Carlsson till gruppen.

Magnus och Annikafiore lämnade gruppen 2007 och ersattes av Lina Hedlund.

Tess Merkel bedriver idag, tillsammans med maken Kenny Solomons, en barberings-salong.

LÄS OCKSÅ: Alcazar-Tess har slutat att dricka: ”Det kändes stort”

Foto: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN