LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Andreas Gauffin avslöjar fusket i Farmen 2023: ”Köpte det där direkt”

22 jan, 2023 
Andreas i Farmen 2022
Det har fuskats i Farmen 2023.
Nu avslöjar deltagaren Andreas Gauffin hur deltagarna lyckades lura produktionen under inspelningen.
– Då var det någon som fick den briljanta idén, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarnaBrand logo
Anna Brolins avslöjande om Farmen-inspelningarna

Skådespelaren Andreas Gauffin, 42, är en av deltagarna i Farmen 2022. I en intervju med Hänt avslöjar han nu vad som egentligen hände på gården i somras. Det visar sig nämligen hänt saker som tittarna inte får se.

Fusket under Farmen 2023 avslöjat – nu berättar deltagaren

Förra säsongen kom det fram att en fiskebåt langade snus i sjön vid torpet men i år är det själva produktionen som deltagarna lyckats lura och fuska till sig mer mat ifrån.

– Vi gjorde faktiskt en grej. Vi har ju glasburkar i köket med skyltar på. Det var en handskriven skylt med specifikt innehåll, det stod salt och vad det nu var. Vi hade ett par grejer som produktionen tyckte var basprodukter, då kom dem och fyllde på så att säga. Så varje gång det var ting så gick de in och fyllde på de här glasburkar, det var typ två eller tre, säger Andreas och fortsätter:

Annons

– Då var det någon som fick den briljanta idén, för det här saltet tog alltid slut väldigt snabbt för det var en liten burk. Men vi hade då en skitstor burk som såg likadan ut så då flyttade vi över den salt-skylten till den stora så när vi kom tillbaka hade de fyllt på den skitstora burken med salt. Då hade vi salt i överflöd, vilket räckte då.

Andreas förklarar att den extra mängden salt förbättrade vardagen, men mer än så lyckades de inte fuska.

– Vi levde lyckligt på det saltet för det gjorde så mycket med smakerna på det lilla vi hade liksom. Det var väl det närmsta fusket vi kom. Det gick de bara på en gång men inte den andra. Det var en praktikant som var där och fyllde på första gången och fyllde på, hon köpte det där direkt så hon fyllde hela burken.

Produktionens krisdrag – så går det till på inspelningsplatsen: ”Tejpar för”

Vad som också kommer fram är att reglerna under inspelningen var tydliga. Deltagarna fick inte prata med någon obehörig och de skulle inte ha ha koll på varken tid eller dag.

Annons

– De har inga klockor på sig och har de klockor så tejpar de över urtavlan. Likadant om man ska få skjuts med bilen ner till synkområdet som är 500 meter bort, om det spöregnar till exempel då kom de och hämtade oss i bilar. Då hade de tejpat över instrumentbrädan för att vi skulle få se datum, klockslag och så. Vi skulle inte ha någon tidsuppfattning, säger han.

Men en dag lyckades Andreas stoppa en bil som körde förbi i närheten och lyckades då fråga vad klockan var.

– Han hade något speciellt tillstånd för att komma med leveransen så jag kutade fram till honom och frågade vad klockan var. Han svarade att han inte fick prata med oss men när jag sa att klockan kan du väl säga vad den är så sa han att klockan var 10. Det var helt sjukt, vår tidsuppfattning var så skev,

FOTO: TV4

Annons