André Myhrer vinner Mästarnas mästare 2021 – stödet från hustrun

André Myhrer

Årets säsong av Mästarnas mästare är avgjord och det blev skidkungen André Myhrer som kammade hem vinsten! Myhrer har haft ett tufft år bakom sig, men med stödet från hustrun kunde han ta sig igenom det.

Årets säsong av Mästarnas mästare är slut. Från början var de tio och i kvällens final var de bara fyra kvar. De som tävlade i finalen av tävlingsprogrammet är slalomkungen André Myhrer, tennisstjärnan Johanna Larsson, guldskidskytten Fredrik Lindström och simdrottningen Therese Alshammar.

Efter en riktigt händelserik säsong och en riktigt spännande final så står det nu klart att André Myhrer står som segrare! Nu kan han ta hem bucklan till sin redan välfyllda prishylla, men han vinner ju också äran och titeln "Mästarnas mästare".

Det har varit en tuff säsong och André har precis som de andra stjärnorna kämpat en hel del med självförtroendet. Det kan vara en svår utmaning att komma tillbaka till det där "vinnar-tänket" som alla elitidrottare har när de är som bäst.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Myhrers abrupta slut på karriären – stoppades

André har verkligen haft det där "vinnar-tänket", då han är en av Sveriges bästa skidåkare och har minst sagt en lång meritlista. Bland annat kan han skryta med ett guld i slalom under OS i Pyeongchang 2018, ett brons i slalom under OS i Vancouver 2010 och vinst i slalomvärldscupen säsongen 2011/2012.

Men förra året fick Andrés karriär ett abrupt slut – coronapandemin stoppade honom. André började känna att formen var på väg tillbaka och han skulle ge allt för en seger i den avslutande tävlingen i Kranjska Gora. Tävlingen skulle bli hans sista någonsin innan han skulle "lägga skorna på hyllan". Men då kom det oväntade beskedet.

LÄS MER: STOPPAS AV SVT Tareq får ej delta i TV4-programmet

– Jag fick ett samtal när jag satt i mitt vardagsrum i Hudiksvall om att det inte skulle bli något race. Jag och min serviceman satt och pratade under kvällen och sedan skjutsade jag honom till flygplatsen på morgonen. Då var det färdigt. Det var inte riktigt vad jag hade sett framför mig, sa han till SVT Sport förra året.

Stöttades av frun för att gå vidare

Bakslaget blev så tungt för skidstjärnan att han gick runt och deppade i flera veckor. Det var först när hans fru tog ett snack med honom som han insåg att han bör skärpa sig.

– Jag hade svårt att acceptera det eftersom jag hade en helt annan bild i mitt huvud kring hur jag ville avsluta min karriär, säger han och fortsätter:

– Efter att ha deppat i några veckor så tog min fru ett snack med mig och efter det har jag kunnat släppa det och gå vidare och har accepterat att det är så.

Men nu har Myhrer alltså fått sin revansch på sätt och vis, i och med vinsten i Mästarnas mästare. Kanske kan han till och med se den här vinsten som ett slags avslut, eftersom han aldrig fick det avslutet på karriären som det var tänkt.

LÄS OCKSÅ: Therese Alshammar om beslutet att skaffa barn med sambon Johan Wallberg

LÄS OCKSÅ: Deltagare stoppas från Mästarnas mästare 2021 – ersättare på gång

FOTO: SVT